skip to Main Content
Apollo Hitop Nieuw-Zeeland

In de basishuur van uw camper is altijd een standaardverzekering met een eigen risico van enkele duizenden dollars opgenomen. Dat eigen risico wordt als borg ingehouden van uw creditcard. Voor een kleine budgetcamper is dat minimaal $ 3.000 en dat loopt op tot $ 8.000 voor een 4WD camper. Dat betekent dat bij een schade het schadebedrag wordt vastgesteld en dit bedrag wordt ingehouden van uw borg. Per schadegeval welteverstaan.

Wist u dat men in Australië en Nieuw-Zeeland niet verplicht WA verzekerd is zoals wij dat zijn? Dat betekent dat als een ander schade veroorzaakt aan uw gehuurde camper, de verhuurder dit altijd zal verhalen op u als huurder. Het is dus belangrijk om uw camper goed te verzekeren. Een sterretje in de voorruit, lekke band en schade aan de bovenkant van de camper komen immers geregeld voor. Wat zijn de opties voor de camperverzekering?

All-inclusive pakket van de verhuurder

Bij elke verhuurder kunt u voor een meerprijs per dag een all-inclusive pakket erbij boeken. Soms zit hier alleen de afkoop van het eigen risico in, maar vaak zijn meerdere zaken inbegrepen, zoals: campingtafel en -stoelen, een volle gasfles, navigatie tot zelfs mobiele wifi. Vandaar ook de term ‘all-inclusive pakket’. Maar let op: hoewel u het eigen risico afkoopt, betekent dit niet automatisch bij alle verhuurders dat alle schades dan gedekt zijn. Wij informeren u graag of en welke uitsluitingen er zijn per verhuurder.

Mighty Double Down

Afkoop Eigen Risico verzekering

lekke band

Als u een camper huurt bij een verhuurder die uitsluitingen kent qua schadedekking, kunt u ervoor kiezen dit bij te verzekeren middels een Afkoop Eigen Risico verzekering van de Europeesche. Deze verzekering dekt alle cascoschades die de verhuurder niet dekt. Dat geeft in elk geval een gerust gevoel tijdens uw reis.

U kunt er ook voor kiezen het all-inclusive pakket niet te nemen en alle cascoschade te verzekeren bij de Europeesche, maar bedenk dan wel het volgende:

  • Wat de verhuurder betreft, bent u dan niet verzekerd. Er zal dan altijd een borg van enkele duizenden dollars worden ingehouden van uw creditcard. U betaalt dan 2% creditcardkosten over het bedrag van de borg.
  • Over deze borg loopt u een koersrisico omdat bij het inhouden en terugstorten van uw borg een koersverschil kan ontstaan.
  • De verhuurder zal u altijd met nadruk wijzen op het risico en proberen u over te halen de camper alsnog bij hun te verzekeren. Dat kan als vervelend worden ervaren.
  • Bij het inleveren van de camper kan er discussie ontstaan over of een bepaalde schade door u veroorzaakt is.
  • Door sommige verhuurders worden administratiekosten gerekend over het huurbedrag als u het all-inclusive pakket niet neemt.
  • Extra items zoals een campingtafel en -stoelen of navigatie dient u apart af te rekenen in dollars.

Verzekerd via de creditcard?

Soms krijgen we de vraag of men de camper met een creditcard kan betalen, omdat de camper dan verzekerd zou zijn via de creditcard. Dat is echter nooit het geval, voor zover wij weten! Huurauto’s in Europa zijn soms wel verzekerd, maar campers zijn uitgesloten en dat is helemaal het geval als u in Australië of Nieuw-Zeeland huurt.

credit-cards

Meer weten? Lees meer over camperverzekeringen.

Back To Top