Skip to content

Tarieven camperhuur

Soorten tarieven en aanbiedingen

Een gemiddeld huurtarief voor een dag camperhuur is niet zomaar te geven. De basisprijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot wel € 500 per dag, afhankelijk van welk type camper, type verhuurder, seizoen, en vraag en aanbod. We kunnen u wel informeren over de verschillende soorten tarieven waar de verhuurders in Australië en Nieuw-Zeeland mee werken: een vast tarief en een zogenaamd flextarief. Daarbovenop zijn er geregeld speciale aanbiedingen. Alle prijzen worden vastgesteld aan de hand van de actuele wisselkoers.

Crikey 4WD met trailer

Voor camperhuur en extra's

Vast tarief

Voor de campers die tegen een vast tarief worden verhuurd, betaalt u een vaste prijs per dag in een bepaalde periode. In de periode tussen 1 november en 15 december 2024 betaalt u voor een bepaald type camper bijvoorbeeld € 157 per dag, terwijl het tarief tussen 16 december en 15 januari € 198 per dag bedraagt. Als u over de grens van een tariefperiode heen gaat, betaalt u dus daarna het tarief van de volgende periode. De leveranciers die met vaste tarieven werken zijn Crikey en RedSands.

De all inclusive pakketten voor de extra opties kennen ook een vaste prijs per dag.

Apollo Euro Star

Tip: op tijd boeken

Flextarieven

De meeste verhuurders hanteren echter een zogenaamd flextarief: een flexibel tarief dat elke week op basis van vraag en aanbod wordt vastgesteld en dus kan variëren per week. Een flextarief is in de meeste gevallen geldig van maandag t/m zondag (Australische/Nieuw-Zeelandse tijd). In het algemeen geldt: hoe eerder u een camper boekt, hoe voordeliger het voor u is. Immers, hoe later u de camper boekt, hoe lager de beschikbaarheid zal zijn. En des te hoger is uw huurprijs. Het verschil tussen het laagste tarief (minimaal 6 maanden van tevoren) en het hoogste tarief kan oplopen tot meer dan 60%! De leveranciers die met flextarieven werken zijn Star RV, Apollo, Maui, Britz, Cheapa Campa, Hippie Campers, Mighty Campers, Cruisin’, McRent, Let’s Go en Jucy.

Extra voordeel

Aanbiedingen

Verhuurders hebben geregeld extra kortingsaanbiedingen voor bepaalde typen campers of voor bepaalde perioden. Hou onze aanbiedingenpagina in de gaten! De extra kortingen worden door ons verrekend in uw offerte.

Star RV

Profiteren

Kortingen op camperhuur

Als u tijdig boekt, in veel gevallen minimaal 180 dagen voor uw vertrekdatum, brengen wij bij de meeste campers een vroegboekkorting in mindering op uw offerte.

En als u langer dan 20 dagen huurt, ontvangt u een aantrekkelijke lange huur-korting. Gaat u nog langer weg met de camper? Dan maken wij het voor u vaak nóg aantrekkelijker! Bovendien kunnen meerdere campertrajecten voor de lange huur-korting gewoon bij elkaar worden opgeteld, ook als u campers van verschillende verhuurders met elkaar combineert. Lees meer op onze veelgestelde vragen-pagina.

Buiten het seizoen

Gunstige tarieven

Verhuurders stellen hun tarieven vast op basis van vraag en aanbod. Als u dus niet perse gebonden bent aan de hoogseizoenen (deze variëren per staat), kunt u profiteren van gunstige tarieven.

Offerte wijzigen?

Let op tariefaanpassingen

In de offerte die u van ons ontvangt, geven wij duidelijk aan welk type tarief gehanteerd wordt en hoe lang het tarief geldig blijft. Heeft u een langere bedenktijd nodig of wilt u de huurdata aanpassen? Laat het ons dan weten. Dan checken wij tussentijds voor u of het tarief is gewijzigd of gaat wijzigen. En welke consequenties dit heeft voor uw boeking. Wij ontvangen van de meeste verhuurders elke vrijdag de nieuwe flextarieven en zien dus tijdig welke wijziging de maandag erop van kracht wordt. Soms kan het zelfs verstandiger zijn om de data niet aan te passen om te voorkomen dat een hoger tarief van toepassing wordt. Wij adviseren u daar graag over.

Het berekenen van het meest gunstige tarief is sowieso een behoorlijk karwei is en is echt een specialisme waar u als klant voordeel mee kunt behalen. Vanzelfsprekend kijken wij ook gelijk naar de meest geschikte combinatie met de vluchten. Dit is maatwerk en kan u vele honderden euro’s besparen. Deze winst geven wij graag aan u door.

Tenslotte

Goed om te weten

  • In de meeste gevallen betaalt u een eenrichtingstoeslag wanneer u de camper in een andere locatie inlevert dan waar u deze heeft opgehaald. In Australië is deze in sommige gevallen in de huur inbegrepen. In Nieuw-Zeeland betaalt u deze meestal wel.
  • De camperhuur is bij alle 2WD campers inclusief een onbeperkt aantal kilometers. Bij 4WD campers is er soms sprake van een beperking waarbij u onbeperkte kilometers kunt afkopen.
  • Wanneer u in Nieuw-Zeeland met een diesel camper rijdt, betaalt u wegenbelasting per gereden kilometer. U kunt dit in sommige gevallen afkopen bij uw camperhuur.
  • U kunt meerdere trajecten combineren, ook als het Australië en Nieuw-Zeeland betreft. U profiteert dan van aantrekkelijke kortingen.
Back To Top