Skip to content

Als u langer de tijd heeft

Profiteer van meer korting bij lang huren

Bent u gepensioneerd en heeft u alle tijd van de wereld? Heeft u een sabbatical gepland of bent u gestopt met werken? Misschien wilt u met uw kinderen een lange reis maken. Wat is er nou mooier dan het prachtige Australië te verkennen met een camper en er lekker de tijd voor uit te trekken? En Australië en Nieuw-Zeeland combineren kan natuurlijk ook prima als u de tijd heeft.

Bij een langere huurperiode krijgt u aantrekkelijke kortingen bij Campers Down Under. Deze lange huur-korting verrekenen wij direct in uw huurtarief.

Lange reis met kinderen

Een paar tips

  • Wij adviseren u uw vliegreis op te knippen: u moet toch al onderweg minstens één stop maken. Waarom dan niet wat langer blijven om bij te komen en te wennen aan het tijdsverschil? Kijk hier voor meer informatie.
  • Kinderen hebben leef- en speelruimte nodig: bij wat kouder weer zit u vaker in de camper en als de kinderen slapen, wilt u zelf ook wat loop- en zitruimte hebben
  • EHBO: zorg voor enige kennis over kinderziekten en voldoende ehbo-spullen (tenzij u uw kinderen wilt besmetten met het reisvirus…)
  • Heimwee: als u kinderen opa en oma, vriendjes of hun eigen bed missen, kunnen filmpjes, foto’s en liedjes van thuis helpen, of laat ze geregeld skypen met het thuisfront
  • Als uw kinderen leerplichtig zijn, is het in Nederland helaas niet zo eenvoudig om een akkoord te krijgen van de leerplichtambtenaar voor uw reis. Laat u daar echter niet door ontmoedigen. Er zijn genoeg voorbeelden van ouders die ondanks de leerplicht toch een lange reis met hun kinderen hebben gemaakt. Op internet vindt u verschillende wegen die u kunt bewandelen.
Visum Australie

Niet vergeten

Visum

Een visum voor Australië is altijd nodig. Blijft u langer dan dan 3 maanden achtereen in Australië? Dan moet u in het bezit zijn van een toeristenvisum, dat bij Australische ambassades en consulaten verkrijgbaar is. Dat is een ander visum dan wanneer u korter verblijft. U mag dan sowieso niet in Australië werken. Bij de aanvraag van een toeristenvisum  wordt dikwijls gevraagd om bewijs te overleggen dat u over voldoende middelen beschikt om het verblijf in Australië te bekostigen.

Meer informatie over het visum.

Contact met het thuisfront

Goedkoop bellen of internetten

Helaas is niet overal in Australië en Nieuw-Zeeland internet goed beschikbaar. Wifi-verbindingen vindt u met name in de grotere plaatsen. Internetcafés zijn wel overal te vinden, al kunnen de prijzen aardig uiteen lopen. Of maak gebruik van een prepaid internet dongle. De diverse telefoonwinkels kunnen u hier prima over informeren.

Australië heeft drie grote telefoonaanbieders: Telstra, Vodafone en Optus op het mobiele netwerk. In de steden hebben ze alle drie goed bereik. In de outback heeft Telstra het beste netwerk. Opwaardeerkaarten van prepaid abonnementen zijn overal te koop. Voor een mobiel abonnement in Australië of Nieuw-Zeeland is het handig uw SIM-lock vrije telefoon mee te nemen uit Nederland. U hoeft dan ter plekke alleen een SIM-card aan te schaffen. Naar Nederland bellen kunt u beter niet doen met uw mobiele telefoon. Bij internetcafé’s en tijdschriftenwinkels zijn diverse telefoonkaarten te koop waarmee u goedkoop internationaal kunt bellen. Zo bent u in Nieuw-Zeeland met een Vodafone abonnement en een Easycall prepaid Phone card veel goedkoper uit dan met uw eigen Nederlandse abonnement.

Goed voorbereid

Meer tips

Wanneer u uw vakantie ruim van te voren plant, kan het de moeite lonen om een jaar lid te worden van de Campervan and Motorhome Club of Australia (CMCA). Voor nog geen € 40 ontvangt u dan 12x het maandblad The Wanderer thuis bezorgd. En u krijgt toegang tot het afgeschermde deel van de website waar een paar duizend gratis of bijna-gratis kampeerplekken op staan.
Back To Top