Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk om te weten

Camperverzekeringen

In het basistarief is in de meeste gevallen aansprakelijkheid en een verzekering tegen schade opgenomen voor een bedrag van $ 7.500 (circa € 5.000)*. Lees hieronder wat dat concreet betekent en waarom wij adviseren voor meer zekerheid te kiezen.

* Of een lager bedrag bij een oudere camper

Basisverzekering

Hoog eigen risico

Alle campers zijn verzekerd tegen schade aan het voertuig en schade aan eigendommen van een derde partij. U bent als huurder in de meeste gevallen aansprakelijk voor de eerste $ 7.500 (of minder bij een kleine camper) van de schadekosten in geval van een ongeluk, schade aan banden en voorruit, sleepkosten, brand, diefstal, inbraak en vandalisme. Daar kunnen nog administratiekosten per claim bijkomen.

Let op:

  • Uw camperverzekering dekt geen persoonlijk letsel of verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen. Daarvoor dient u een reisverzekering af te sluiten.
  • Wanneer u de camper huurt tegen het basistarief, wordt van uw creditcard een borg ingehouden voor het bedrag dat overeenkomt met het eigen risico. Dat is in de meeste gevallen $ 7.500. Zorg dus voor een voldoende hoge kredietlimiet op uw creditcard wanneer u hiervoor kiest.
  • Uw eigen risico is van toepassing per schadegeval, niet per huurperiode.
  • Het eigen risico is altijd van toepassing, ongeacht welke partij schuldig is.
  • Wist u dat in Australië en Nieuw-Zeeland men niet verplicht is WA verzekerd te zijn? Het is dus vaak heel moeilijk om schade op een ander te verhalen. De verhuurder zal daarom eventuele schades altijd op u verhalen, ook al zijn deze door een ander veroorzaakt.
  • Net als bij elke andere verzekering is ook bij de camperverzekering een aantal zaken uitgesloten, zoals schade door rijden onder invloed of bij tanken van de verkeerde brandstof. Lees hier de huurvoorwaarden goed op na.

Uw eigen risico verlagen

All-inclusive pakket

In de meeste gevallen kunt u ervoor kiezen om tegen een extra tarief per dag uw risico te verlagen tot $ 2.500 of $ 0. De afkoop van uw eigen risico tot $ 0 is inbegrepen in het all-inclusive pakket. En het voordeel daarvan is dat nog veel meer zaken zijn inbegrepen, zoals de huur van campingstoelen en -tafel, kinderstoelen, extra bestuurders, mobiele wifi en een volle gasfles (de inhoud van het pakket verschilt per verhuurder). Campers Down Under vindt het belangrijk dat u met een gerust gevoel met uw camper op pad gaat en adviseert u sterk uw basishuur uit te breiden met een all-inclusive pakket.

Bovendien: met een all-inclusive pakket is een kopie van uw creditcard voldoende en is de borg beperkt tot hooguit enkele honderden dollars.

logo-europeesche-verzekeringen

Extra verzekeringen

Nog meer zekerheid

Campers van Maui, Britz, Mighty en Cruisin’ zijn volledig verzekerd met een all-inclusive pakket. Andere verhuurders sluiten echter schade aan de zogenaamde ‘overhead’ (bovenkant), ‘underbody’ (onderkant), bij kantelen van het voertuig en/of schade aan banden en voorruit, uit.

Daarom kunt u bij Campers Down Under een extra camperverzekering van de Europeesche afsluiten. Voor slechts € 7,50 per dag bent u dan verzekerd voor juist die schades die door de verhuurder niet gedekt worden. En kunt u met een gerust hart met uw camper op reis gaan.

Bent u van plan om een 4WD camper te huren? Dan blijft u aansprakelijk voor de eerste $ 7.500 of $ 8.000 aan kosten wanneer het voertuig weggesleept moet worden van een weg waar u vooraf toestemming van de verhuurder nodig had om daar te rijden. Met een extra 4WD verzekering breidt u uw dekking hiervoor uit en is ook schade aan boven- en onderkant van het voertuig gedekt, evenals schade bij kantelen en schade aan banden en voorruit.

Back To Top