Skip to content

Voor thrill seekers

Op zoek naar een uitdaging?

Nieuw-Zeeland staat bekend staat om zijn avontuurlijke sporten. De uitdagende natuur lokt thrill seekers die de omgeving niet alleen willen beleven via een stevige wandeling, maar ook op allerlei andere spannende manieren. Dus als u van een adrenalinekick houdt, zijn daar in Nieuw-Zeeland meer dan genoeg mogelijkheden voor. In de bergen, op wilde rivieren, aan een parachute of met een touw om uw benen naar beneden springen, het kan allemaal. Wij doen het u helaas niet na, maar we geven u graag een aantal tips voor waar u zoal terecht kunt.

Wild & wet

Raften

In Nieuw-Zeeland kunt u op verschillende plekken uitdagende rafttochten maken. Onder begeleiding van ervaren rafters vaart u over de wildere rivieren van het land. Onderweg komt u stroomversnellingen, hier en daar een waterval en soms rapids van wel level vijf tegen! Raften kan bijvoorbeeld op de Motu River op het Noordereiland. Of de Kaituna River, waar u een waterval, van 7 m af gaat. Maar de echte die-hards gaan de Wairao River op, één van de wildste rivieren ter wereld. Alleen voor ervaren rafters en raften is slechts 26 dagen per jaar mogelijk.

Op het Zuidereiland kunt u de Buller River op, of de Kawarau River of Shotover River bij Queenstown. Deze laatste rivier is behoorlijk onstuimig en alleen voor ervaren rafters.

Voor de stevige maag

Bungyjumpen

Tientallen meters naar beneden storten met enkel een touw om je benen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de avonturiers met een stevige maag zijn er in Nieuw-Zeeland diverse prachtige plekken voor deze adrenalinestoot. Bungee jumping is hier zelfs uitgevonden! In Queenstown is het allemaal begonnen en daar kunt u nog steeds op verschillende plaatsen springen. Van mild tot wild en extreem, het kan allemaal. Bij Christchurch kunt u zichzelf met de Bungee Rocket de lucht in laten schieten i.p.v. naar beneden springen.

Op het Noordereiland kunt u springen in de Mokai Gravity Canyon bij Taihape. Of doe de World’s Most Extreme Flying Fox. Hier vliegt u met maar liefst 160 km/u aan een koord zo’n 8 m over het water! In Auckland kunt u zelfs midden in de stad van de de Sky Tower springen. Een andere optie is bij Lake Taupo, de Taupo Bungy.

Naar de top

Bergbeklimmen

De vele bergen en rotsen van Nieuw-Zeeland zijn uitermate geschikt om te klimmen. Waarna u kunt genieten van overweldigende uitzichten. Bergbeklimmen is niet goedkoop en niet zonder risico, maar met een goede voorbereiding krijgt u er ook wel wat voor terug.

Binnen een dag kunt u al de hoogste top van The Remarkables op het Zuidereiland bereiken, op een hoogte van maar liefst 2319 meter. Bij helder weer kunt u zelfs de besneeuwde toppen van Mount Cook (Nieuw-Zeelands hoogste berg) en Mount Aspiring zien. Ook Mount Aspiring biedt volop mogelijkheden voor ervaren en minder ervaren klimmers. Informeer voor vertrek altijd naar de actuele klim- en wandelcondities en het weerbericht. Vertel anderen over uw klimplannen, zodat men weet waar u bent.

Vanuit de lucht

Skydiven

Iets minder rustig dan in een luchtballon, maar een fantastische manier om Nieuw-Zeeland vanuit de lucht te zien: aan een parachute naar beneden zoeven. Wanaka op het Zuidereiland is een van de mooiste plekken om dit te doen. Maar ook in Queenstown kan het. En om het prachtige Abel Tasman park, het kleinste van Nieuw-Zeeland, vanuit de lucht te zien, is ook een geweldige ervaring. Of bekijk de Franz Josef en Fox gletsjers vanuit de lucht.

Op het Noordereiland kunt u skydiven in de omgeving van Auckland en boven Lake Taupo.

De nieuwe uitdaging

River sledging

Een relatief nieuwe manier om de wilde rivieren te bedwingen is ‘sledging’. Op een soort halve kano ligt u plat op uw buik en doorkruist u het woeste water. U kunt dit bijvoorbeeld in Rotorua of Queenstown doen.

Back To Top