Skip to content

Met kinderen naar Australië

G'day little mates!

Gaat u met kinderen naar Australië? Het land is met zijn prachtige stranden, rijke flora en fauna, de ruimte en de vele buitenactiviteiten een ideale bestemming voor mensen met kinderen. Denk daarbij aan de vaak kindvriendelijke campings, uitgestrekte stranden en speeltuinen onderweg. En ook het rijke vogelleven, het spotten van kangoeroes, koala’s en andere dieren. Kamperen in een National Park is vaak een groot succes vanwege de dieren en de ruimte. En al helemaal als het is toegestaan om een kampvuur te stoken. Bijna alle kinderen vinden het reizen in Australië fantastisch.

Met kinderen naar Australië

Maak het haalbaar

Hulp bij uw planning

U komt niet elk jaar in Australië, het is dan verleidelijk om veel te gaan zien en doen in de relatief korte tijd die u heeft. Maar stel dat u bijvoorbeeld in 25 dagen van Darwin naar Perth of in 30 dagen van Sydney naar Cairns en weer terug wilt rijden. Dan beleven de meeste kinderen er weinig plezier aan als ze zo lang in de camper moeten zitten. Wij helpen u graag met het maken van een haalbare planning die het voor alle reisgenoten aantrekkelijk maakt. Na boeking ontvangt u bovendien gedetailleerde routes op maat met afstanden, bezienswaardigheden (ook voor de kinderen) en tips. Kijk hier voor een voorbeeldroute.

met kinderen naar Australië

Westerse voorzieningen

Jonge kinderen

In de meeste restaurants zijn kinderen welkom en wordt er vaak een speciaal kindermenu aangeboden, hoewel u bij duurdere gelegenheden beter wel even van tevoren kunt bellen. Grote warenhuizen, musea e.d. beschikken meestal over een ruimte waar baby’s gevoed en verschoond kunnen worden. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruik maken van kortingen op vliegtickets, trein-, bus- en bootkaartjes.

In de auto zijn kinderen jonger dan 7 jaar verplicht in een autostoeltje te zitten. Bij alle camperverhuurders kan een autostoeltje gereserveerd worden, dit is echter niet bij alle verhuurders gratis en het is niet mogelijk bij alle typen campers. Vraag ernaar bij de aanvraag van uw reisvoorstel.

Maak u verder niet te druk over wat u meeneemt. Australië is een westers land waarin het aanbod aan producten vergelijkbaar is aan Nederland. Luiers, babymelkpoeder, potjes babyvoeding en dergelijke zijn goed verkrijgbaar al zal u soms tijdelijk moeten overstappen op een ander merk.

st-kilda-luna-park

Wat te doen

Met kinderen

Prachtige dierentuinen en wildparken, leuke musea, vele buitenactiviteiten en kindvriendelijke horeca maken Australië tot een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Een paar tips:

 • Bushwandelingen, paardrijden en andere sportieve activiteiten
 • De Australische stranden
 • Leren door zelf te doen in musea in bijvoorbeeld Sydney en Canberra
 • De Gold Coast in Queensland is het mekka van de Australische attractieparken, maar ook elders zijn deze te vinden
 • Een rit met een stoomtrein in bijvoorbeeld Victoria
 • Dierentuinen (elke grote stad heeft er een), wildparken en aquaria
 • Ziekenhuis voor wilde koala’s in Port Macquarie, 400 kilometer boven Sydney
 • Brugbeklimmen in Sydney: voor de klim naar de top van 134 meter ’s werelds grootste stalen boogbrug voor Sydney’s Opera House moet je tien jaar zijn. En per twee kinderen moet er minimaal één volwassen begeleider mee. Hoogtevrees? Met hulp van speciaal getrainde begeleiders kunt u eindelijk van uw hoogtevrees af komen.

Wij helpen u graag bij het plannen van uw reis en geven u tips voor kinderactiviteiten in uw persoonlijke route die u ontvangt na boeking.

Oppassen

Een paar adviezen

 • Leer uw kinderen op te passen voor spinnen, kwallen, slangen, bijen, wespen, mieren, dingo’s en reuzenpadden. Ze zitten in afgelegen gebieden of rond poelen.
 • Kangoeroes zijn schuw en vallen alleen aan als ze in het nauw gedreven worden, maar ze komen wel op het voedsel van een barbecue of picknick af en zijn soms erg nieuwsgierig.
 • Speelgoed dat ’s nachts buiten heeft gelegen, moet grondig worden gecontroleerd op spinnen en andere gevaarlijke beesten.
 • De zonkracht is Down Under veel sterker dan in Nederland. Voor kleine kinderen is een UV-beschermend badpakje wellicht een goede aanschaf.
Back To Top