skip to Main Content

Winter bij ons =

Zomer in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn de seizoenen omgekeerd met die van ons. Als het bij ons zomer is, is het in Nieuw-Zeeland winter en omgekeerd. Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd in Nieuw-Zeeland. In het algemeen adviseren wij om bij uw reisroute rekening te houden met de rijrichting en het klimaat. Maar het kan ook handig zijn om rekening te houden met het feit dat men links rijdt en een kustroute het mooiste is als u aan de juiste kant van de weg rijdt.

Vier seizoenen op 1 dag

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

De zon in Nieuw-Zeeland is veel feller dan in Europa. Let er dus op u genoeg zonnebrand gebruikt en niet te lang in de zon zit. Het weer kan in Nieuw-Zeeland onverwacht omslaan. Er wordt wel eens gezegd dat er 4 seizoenen op 1 dag kunnen voorkomen. Het is altijd goed hier rekening mee te houden als u buitenactiviteiten gaat ondernemen.

Nieuw-Zeeland kan het hele jaar bezocht worden. Het Noordereiland heeft een gematigder klimaat dan het Zuidereiland. Over het algemeen zijn de maanden oktober t/m maart de beste reismaanden. Wat dat betreft is het seizoen korter dan in Australië. De lente (september t/m december) is in het hele land wisselvallig, met meer regen en wind dan in de andere seizoenen. Van februari tot eind april is het meestal warm en stabiel. Als u in de Nieuw-Zeelandse winter gaat reizen, is dat zeker een stuk voordeliger qua camperhuur. Houdt er wel rekening mee dat u sneeuwkettingen mee krijgt en dat u mogelijk uw geplande route onderweg moet aanpassen. Een sneeuwfront kan u zomaar een andere kant op sturen dan u gedacht had…

Back To Top