Ga naar hoofdinhoud

Voor het echte avontuur

4WD camper huren

Australië is bij uitstek geschikt voor offroad rijden. De Outback is geweldig om te verkennen met een 4WD camper. Er zijn talloze mogelijkheden en prachtige routes, waar u met een 2WD camper niet komt. Campers Down Under biedt een ruim aanbod aan 4WD campers van verschillende verhuurders.

Wel een tip: wees er snel bij, want het aanbod van deze campers is veel beperkter dan bij 2WD campers. De vloot is al vroeg volgeboekt.

Apollo 4WD Adventure camper

4WD campers voor twee personen

Uitschuifbaar dak

Voor twee personen zijn er 4WD campers te huur met een uitschuifbaar dak. Overdag rijdt u met een verlaagd dak en als u stopt voor de overnachting, schuift u simpelweg het dak omhoog, waardoor u stahoogte heeft in de camper. U beschikt over een comfortabele binnenruimte met een breed bed, keukentje, koelkast en alles erop en eraan. Deze campers zijn bijvoorbeeld te huur van Apollo en Cheapa Campa.

redsands-4wd-camper-5-personen

Voor twee of meer personen

Tent op het dak

Eveneens voor twee personen is er ook de 4WD camper met een tent op het dak. Deze campers hebben meestal ruim voldoende opbergruimte, een ruime koelkast en een handige uitschuifbare keuken. Er zijn campers voor twee personen, maar ook voor twee tot zelfs vijf personen. Bovenop het dak is er dan een tweepersoonsbed, de overige personen slapen beneden op matjes. Deze campers zijn bijvoorbeeld te huur van Apollo en Britz. En RedSands heeft zelfs een 4WD camper met twee tenten op het dak!

Crikey 4WD camper trailer

Voor twee of meer personen

Auto + trailer

Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo verhuurt Crikey een luxe en nieuwe Toyota Landcruiser met een 4WD kampeeraanhanger erachter. De aanhanger klapt heel eenvoudig open tot een vouwwagen met maar liefst 6 slaapplaatsen als u wilt. Allemaal boven de grond! En als u een ritje gaat maken, koppelt u de trailer af en haalt u deze later weer op. Dat rijdt wel heel gemakkelijk!

Britz Safari Landcruiser

Even aan denken...

Meer gebruikssporen

Het is goed u te realiseren dat een 4WD camper meer gebruikssporen vertoont dan een 2WD camper. Met een 4WD camper rijdt men vele kilometers over ruig en stoffig terrein, waardoor het voertuig aan buiten- en binnenzijde meer te lijden heeft. En hoe ouder de 4WD camper, hoe meer dit het geval zijn zijn. Ons advies is dus om geen al te oud voertuig te huren, als u voor 4WD kiest.
Crikey 4WD met trailer

BELANGRIJKE TIP!

BOEK OP TIJD!

De 4WD campervloot is een stuk kleiner dan de 2WD campervloot. Dat betekent dat 4WD campers sneller in prijs stijgen en eerder uitverkocht zijn dan 2WD campers. Dat geldt in elk geval voor de populaire reisperiodes, met name tussen april en september/oktober (het droge seizoen). Boek uw 4WD camper dus echt op tijd! Voor campers van Crikey en RedSands betekent ‘op tijd’ echt wel een jaar van tevoren.

pentecost-river-crossing-gibb-river-rd-klein

Keuze te over

4WD routes

Er zijn talloze prachtige 4WD routes in Australië. Vooral West Australië leent zich uitstekend voor een camperreis met een 4WD voertuig. De fameuze Gibb River Road door het Kimberley National Park zal u zeker een geweldige ervaring opleveren, evenals de Bungle Bungles, Karijini National Park en Francois Peron National Park. Uw camper haalt u dan op in Perth of Darwin, of eventueel Broome.

Maar ook in het Red Centre kunt u natuurlijk fantastisch de Outback verkennen met een 4WD camper. Of Kakadu National Park en Litchfield in de Northern Territory. En zelfs aan de Oost- en Zuidkust zijn er genoeg geweldige plekken waar u met een ‘normale’ 2WD camper niet komt.

RedSands 4WD camper

4WD camper huren

Benieuwd naar de kosten?

Bent u benieuwd naar de kosten van een 4WD camperreis door Australië? Gebruik de camperzoekmodule op deze pagina en voer uw eigen reis in. De zoekmodule laat u direct de mogelijkheden en prijzen zien. We spreken u graag over uw vakantie in Australië en geven u graag uit eigen ervaring veel tips voor uw camperreis.

Bekijk alle 4WD campers

Back To Top