Skip to content

BROEIKASEFFECT

VLIEGREIS BELAST MILIEU

Een vliegreis is milieubelastend, het meest van alle vervoersmiddelen. Door kerosine te verbranden stoot een vliegtuig CO2 uit en draagt daarmee bij aan het broeikaseffect. Daarnaast komen er nog verschillende andere stoffen vrij die hoog boven het aardoppervlak een sterke extra opwarming geven. En de vliegtuigbewegingen stimuleren de vorming van wolken, wat extra bijdraagt aan een versterkt broeikaseffect.

gamen-in-vliegtuig

ALS VLIEGEN NIET ANDERS KAN

DUURZAAM TOERISME

Maar zonder verre vliegreis komt u niet in Australië of Nieuw-Zeeland. Dat is nu eenmaal niet anders. En ook de camper is niet een heel duurzaam vervoersmiddel en stoot CO2 uit. Bovendien zijn de natuurwonderen in Australië of Nieuw-Zeeland niet vanzelfsprekend. Uw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op de kwetsbare ecosystemen.

Wij vinden het daarom belangrijk om een steentje bij te dragen aan duurzaam toerisme. We houden graag rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook volgende generaties met de camper Down Under kunnen reizen.

trees-for-all_logo

BOMEN PLANTEN

TREES FOR ALL

CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door het planten van bomen, het behoud van bossen en investeringen in duurzame energieprojecten. Bomen nemen CO2 op uit de atmosfeer en geven zuurstof af. Wanneer de boom gekapt en verbrand wordt, komt er alsnog CO2 vrij. Boomaanplant en behoud van bossen heeft een tijdelijk effect, maar geeft daarmee tijd om te zoeken naar en over te stappen op duurzame energiebronnen.

Bomen in de tropen nemen 2x zoveel CO2 op als bomen in Europa, en ze groeien daar 5x zo snel. Bovendien is bomen planten en bossen onderhouden veel goedkoper in de tropen. Campers Down Under heeft er daarom voor gekozen om Trees for All te steunen. Trees for All (voorheen Trees for Travel) is een particuliere stichting en een erkend goed doel. Als enige goede doel biedt zij verantwoorde klimaatcompensatie aan. Als pionier op dit terrein is zij al sinds 2001 actief in het realiseren van duurzame projecten in vooral ontwikkelingslanden. Trees for All compenseert de CO2–uitstoot door aanplant van nieuwe bomen, het beheer en beschermen van bestaande bossen en de ontwikkeling van duurzame energieprojecten.

Campers Down Under plant voor iedere vlucht die u bij ons boekt een boom middels een donatie aan Trees for All.

groeiende-boompjes-kwekerij

STEUN VOOR LOKALE BEVOLKING

SOCIAAL-ECONOMISCHE HULP

De projecten van Trees for All leveren voor de duur van een project (20 tot 50 jaar) extra inkomsten op voor de lokale bevolking, verbeteren hun leefomstandigheden en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Ook die aspecten van duurzame ontwikkeling vinden wij belangrijk.

kweekboompjes

U KUNT OOK HELPEN

BIJDRAGE LEVEREN

Duurzaam toerisme is echter niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel en kunt ook een steentje bijdragen. Op uw boekingsbevestiging kunt u aangeven of u een bijdrage wilt leveren aan de projecten van Trees for All.

co2footprint

UW CO2-VOETAFDRUK VERKLEINEN

TIPS

  • Reis bij voorkeur per openbaar vervoer van en naar het vliegveld.
  • Beperk het aantal activiteiten waarbij CO2 wordt uitgestoten, zoals jetskieën of een helikoptervlucht maken.
  • Probeer de lokale keuken zeker uit. U bespaart zo niet alleen vervoersenergie, u proeft bovendien ook dagverse streekproducten en leert de lokale eetcultuur kennen.
  • Als u eenmaal ter plaatse bent, doe het dan rustig aan met water en andere natuurbronnen. Net zoals thuis zijn ook in Australië en Nieuw-Zeeland drinkwater, elektriciteit en andere energiebronnen een kostbaar goed.
  • Maak geen gebruik van binnenlandse vluchten als het niet nodig is.
  • Ga niet voor een korte periode zo ver reizen, maar blijf langer. Dan profiteert u daarnaast ook van onze lange huur-korting.
Back To Top