skip to Main Content

Nieuw-Zeeland ontdekken

op een sportieve manier

Steeds meer mensen nemen in Nieuw-Zeeland de fiets om een deel van het land op een andere manier te ervaren. De prachtige groene landschappen lenen zich daar natuurlijk uitstekend voor. Al kan het soms even doortrappen zijn als er een stevige wind staat… En wist u dat er in Nieuw-Zeeland uitstekende stranden zijn waar het geweldig surfen is? En dat de landschappen ook onder water spectaculair zijn?

Niet alleen in Australië

Surfen

Niet alleen in Australië kunnen surfers hun hart ophalen. Ook in Nieuw-Zeeland zijn er genoeg stranden met uitstekende golven. Zo is Raglan aan de westkust van het Noordereiland een populaire surfspot waar belangrijke wedstrijden worden gehouden. De kustlijn van Taranaki wordt door veel surfers als de beste surflocatie van Nieuw-Zeeland gezien. Andere uitstekende locaties zijn de kust bij Gisborne op het Noordereiland of bij Dunedin op het Zuidereiland.

Prachtige onderwaterwereld

Duiken

Voor het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld zijn er in Nieuw-Zeeland meer dan genoeg mogelijkheden. In het Noorden zijn het rif en de vissen prachtig en vind je scheepswrakken onder water. En bovendien heeft het water een aangename temperatuur. De Bay of Islands in Northland heeft een subtropisch klimaat. Hier kun je duiken naar de Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace dat in 1985 naar de bodem van de zee zonk. Ten oosten van Northland liggen de Poor Knights Islands waar het water zo helder is dat het tot de mooiste duikplekken ter wereld behoort.  Dankzij het eroderen van vulkanische gesteente is er een spectaculair zeelandschap van tunnels, bogen en grotten ontstaan waar kleurige vissen tussendoor zwemmen en sponzen leven.

In het Zuiden kun je terecht bij Kaikoura, waar je ook ’s nachts kunt duiken. Een bijzonder ervaring! Of ga naar de Marlborough Sounds met een spectaculair landschap onder water. In het Fiordland National Park kun je de onderwaterwereld al 10 meter onder het wateroppervlak zien en als je weer boven komt, zwem je misschien wel tussen de dolfijnen. En helemaal in het Zuiden bij Stewart Island is het water met gemiddeld 11°C weliswaar koud en een duikpak is dus zeker nodig, maar de natuur onder water is zeer gevarieerd en rijk.

Goed voorbereiden

Fietsen en mountainbiken

Er zijn verschillende camperverhuurders waar u een fietsrek en fietsen kunt huren, dus waarom niet met de fiets erop uit trekken? Voor fietsers is Nieuw-Zeeland echt een paradijs. Het veranderlijke weer vergt wel een goede voorbereiding en een helm is verplicht. De beste tijd om in Nieuw-Zeeland te gaan fietsen is tussen eind oktober tot begin april op het Noordereiland. Op het Zuidereiland is dit in december, januari of februari. Februari en maart kennen overigens het meest stabiele fietsweer, maar dit is niet altijd met 100% zekerheid te voorspellen.

Back To Top