Ga naar hoofdinhoud

Een avontuurlijke reis

Op zoek naar een uitdaging?

Als u van een adrenalinekick houdt, zijn daar in Australië meer dan genoeg mogelijkheden voor. In de bergen, op wilde rivieren, aan een parachute of met een touw om uw benen naar beneden springen, het kan allemaal. Of ga zwemmen met haaien of krokodillen. Wij doen het u helaas niet na, maar we geven u graag een aantal tips voor waar u zoal terecht kunt.

Wild & wet

Raften

In Australië kun je op verschillende plekken uitdagende rafttochten maken. Onder begeleiding van ervaren rafters vaart u over de wildere rivieren van het land. Onderweg komt u stroomversnellingen, hier en daar een waterval en soms rapids van wel level vijf tegen! Raften kan bijvoorbeeld op de Tully River in Noord-Queensland. Maar de echte die-hards gaan de Franklin River in Tasmania op, één van de wildste rivieren ter wereld. Tussen december en april is het water echter te wild en te koud.

Voor de stevige maag

Bungyjumpen

Tientallen meters naar beneden storten met enkel een touw om je benen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de avonturiers met een stevige maag zijn er in Australië diverse prachtige plekken voor deze adrenalinestoot. Zoals bij Bungy West aan het Bibra Lake bij Perth. Of bij Bungee Bullet aan de Sunshine Coast. Al is dit officieel geen bungeejumpen omdat u in een seconde maar liefst 50 meter de lucht in wordt geschoten. Of doe de Night Bungy vlak boven Cairns: een avondsprong diep in de bossen en een Full Moon Party om de adrenaline eraf te dansen.

Goed gezekerd

Bergbeklimmen

De hoogste bergtop in Australië, Mount Kosciusko, is ‘slechts’ 2228 m hoog. En toch zijn er verschillende mogelijkheden om schitterende klimtochten te maken, vooral in het zuidoosten. In Mount Arapiles State Park in het westen van Victoria zijn meer dan 3000 klimtochten uitgezet voor zowel beginners als ervaren klimmers. In de meest bergachtige staat, Tasmania, ligt het Freycinet National Park. Ook hier vindt u klimtochten van diverse niveaus. Vooral Coles Bay is populair vanwege de goede klimmogelijkheden in een schitterende omgeving met de helblauwe zee achter u. En dan zijn er nog de Warrumbungles in New South Wales, oeroude bergen met een vulkanische oorsprong. Dit woeste gebied leent zich vooral voor uitdagende tochten voor ervaren klimmers.

Vanuit de lucht

Skydiven

Iets minder rustig dan in een luchtballon, maar een fantastische manier om Australië vanuit de lucht te zien: aan een parachute naar beneden zoeven. In Mission Beach in Queensland bijvoorbeeld kunt u met drie andere tandems in een klein vliegtuigje stappen. U landt op het prachtige strand. Of in het Australian Capital Territory heeft u een prachtig uitzicht op het ingenieuze stratenplan van Camberra, of de sneeuw van de Australische alpen in de winter, de prachtige kleuren in de lente of de warme kleuren in de herfst. Maar ook de kust van Western Australia is van bovenaf zeer de moeite waard. In Pinjarra kunt u parachutespringen en van het prachtige uitzicht op de kust genieten.

Neus aan neus

Duiken met haaien

Bijna neus-aan-neus met een 4,5 m grote witte haai, gelukkig vanuit een aluminium kooi…. Met Calypso Star Charters (www.sharkcagediving.com.au) kunt u een dagexcursie maken naar de Neptune Islands, 70 kilometres uit de kust bij Port Lincoln in South Australia. Duikervaring is niet nodig: door een slang wordt lucht in de kooi geblazen.

Indrukwekkend

Zwemmen met walvishaaien

Een indrukwekkende ervaring om zo dichtbij de grootste vis in de zee te zijn. Tussen april en juli kunt u via Kings Ningaloo Reef Tours in Western Australia (www.kingsningalooreeftours.com.au) een dagexcursie maken vanaf Exmouth.

Beetje griezelig

Duiken met krokodillen

Een beetje spannend is het wel om neus-aan-snuit te staan met een krokodil van 5 meter. In een kooi van slechts 4 cm dik acrylglas zakt u voor 15 minuten in het water. Bij Crocosaurus Cove op de hoek van Mitchell and Peel street in Darwin kunt u 10x per dag het water in zakken.

Back To Top