skip to Main Content

Levendig en kosmopolitisch

Singapore stopover

De Republiek Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Deze unieke en dynamische stadstaat met ruim 5 miljoen inwoners is een harmonieuze mix van cultuur, gastronomie, kunst en architectuur.

De stad

Oud en modern

De oude wijken Chinatown en Little India zijn een bezoek meer dan waard. Vanaf Mount Faber heeft u een panoramisch uitzicht over de stad en de haven. De overblijfselen uit de Engels koloniale tijd, de brede boulevards met moderne winkels bij Orchard Road en de torenhoge gebouwen steken af tegen de typisch Aziatische tafereeltjes op straat. In Singapore zijn ook vele religieuze gebouwen als traditionele Chinese tempels, moskeeën, hindoetempels en christelijke kerken te vinden. En relaxen kunt u aan het heerlijke strand van Sentosa Island.

De stad verkennen

Praktische informatie

De handigste manier om vanaf het vliegveld naar uw hotel te reizen is in veel gevallen per metro. De MRT (Mass Rapid Transport) zoals de metro in Singapore heet vertrekt regelmatig vanaf Changi Airport en verbindt het vliegveld met de belangrijkste plekken van de stad. Ook in de stad zelf is de metro de meest efficiënte manier van reizen. Een andere optie is per Airport Shuttle (een pendeldienst over de weg), per taxi of eventueel met de bus. De Airport Shuttles doen vrijwel alle hotels in Singapore aan.

En daarnaast: de verhalen over de hoge boetes in Singapore zijn niet overdreven. Zo kan een peuk op straat gooien, het fietsen op een voetpad, oversteken bij een rood stoplicht of het eten in een metro u op honderden euro’s boete komen te staan. Vuil op straat gooien is ‘not done’ in Singapore, waardoor Singapore waarschijnlijk de schoonste stad van Azië is.

Accommodatie: een voorbeeld

Royal @ Queens

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

Hotel Royal @ Queens is een relatief klein hotel op een uitstekende locatie en met een prima prijs/kwaliteit-verhouding. Alle kamers zijn ruim en recent gerenoveerd. Met zwembad, sauna en fitness centrum, dus u kunt heerlijk bijkomen van uw reis!

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top