skip to Main Content

Kruispunt van culturen

Kuala Lumpur stopover

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft bijna 2 miljoen inwoners en kenmerkt zich door uiteenlopende bebouwing. Van oude koloniale gebouwen tot Chinatown en Little India tot de moderne en vooral hoge gebouwen die sinds de jaren negentig van de vorige eeuw de skyline bepalen.

Magisch

Diversiteit

Als u door de stad loopt, herkent u India, China, Indonesië, Thailand en de Arabische cultuur in het straatbeeld. Chinatown met de oudste moskee is een populaire wijk vanwege de vele kraampjes in Petaling Street en het heerlijke eten dat overal verkrijgbaar is. De meest bekende gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, maar liefst 452 meter hoog. ’s Avonds zijn de torens prachtig verlicht. Het is verstandig vooraf online tickets te reserveren voor de torens. Erachter bevindt zich het prachtige Kuala Lumpur City Centre Park. De Batu Caves in een indrukwekkende kalkstenen heuvel zijn een belangrijk pelgrimsoord voor hindoes. De lichtinval in de gaten in de rotspartijen geeft het geheel iets magisch. Sla ook het enorme plein Dataran Medeka niet over.

De stad verkennen

Praktische informatie

De afstand tussen het vliegveld en de stad is ruim 70 km. Zelfs met de Klia Express trein en aanvullend de taxi kost het een uur tot anderhalf uur voor een enkele reis naar het centrum. In het openbaar vervoer kunt u gebruikmaken van de metro, de trein en de monorail. Ook zijn er bovengrondse bewaakte voetgangersviaducten met airconditioning en overdekte stoepen.

Wilt u alleen de Petronas Twin Towers zien dan heeft u aan vier uur voldoende. Wilt u echter iets meer van Kuala Lumpur zien dan heeft u minstens 7 tot 8 uur nodig inclusief de reistijd naar de stad. Wie de stad echt wil ontdekken adviseren wij een stopover van minstens twee dagen in te plannen. Zelfs dan zult u nog tijd en energie tekort komen om de vele highlights van de stad op uw gemak te ontdekken.

Accommodatie: een voorbeeld

Westin Kuala Lumpur

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

The Westin Kuala Lumpur is een van de meest populaire hotels in de stad dankzij de geweldige locatie dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden, de hoeveelheid faciliteiten en de uitstekende service. Met maar liefst 6 verschillende restaurants, verschillende speelruimtes voor de kinderen, een buitenzwembad, sauna en een massageservice. Dat is pas lekker ontspannen na uw reis!

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top