skip to Main Content

Land in miniformaat

Hongkong stopover

Zodra u vanaf het vliegveld in Hongkong aankomt, kijkt u uw ogen uit. De drukte, de manier waarop de wegen zijn aangelegd en de vele neonreclames komt u nergens in Europa tegen. Tel daar het lawaai en de geuren bij op, en uw eerste Hongkong-ervaring is een feit. Hongkong is een land in miniformaat waar veel meer te ontdekken valt dan wolkenkrabbers, eettentjes en winkelcentra.

Groot attractiepark

Stad van tegenstellingen

Victoria Peak is met een hoogte van 552 m het hoogste punt van Hongkong Island.Het is de beste plek om te genieten van het uitzicht over Hongkong Island en Kowloon. Mits er geen mist, regen of laaghangende bewolking is. Ook de weg ernaartoe met de Peak Tram is spectaculair. Met de kabelspoorweg met een totale lengte van 1,5 km bent u in 5 minuten boven op de berg.

De drukste straat is Nathan Road in Tsim Sha tsui (Kowloon). De vele neonreclames boven de winkelstraat geven de straat een geweldige sfeer. Qua tempels is de tempel bij het Po Lin klooster op Lantau de moeite waard om te bezoeken. Hier staat ook het hoogste boeddhabeeld ter wereld, maar liefst 34 m hoog. Ook op Lantau Island, maar iets heel anders: Disneyland…. En in Hongkong is nog veel meer te doen en te zien, zoals Temple Straat market in de avond, Kowloon Park en Repulse Bay.

De stad verkennen

Praktische informatie

Op zich is wandelen in Hongkong goed te doen. Voor de grotere afstanden kunt u de metro nemen die u betaalt met de Octopus Card, zeg maar de OV-chipkaart van Hongkong. Een erg leuke manier om Victoria Harbour over te steken is met de Star Ferry, die maar liefst 25 eurocent kost…. Of neem de taxi, niet duur en u betaalt niet voor wachttijd. Het is wel handig om het adres waar u heen wilt, in het Chinees op een papiertje mee te nemen. Niet elke taxichauffeur spreekt Engels. Als u voor gemak gaat, kunt u de Big Bus nemen, de dubbeldekker toeristenbus waar u onbeperkt uit- en op kunt stappen.

Accommodatie: een voorbeeld

Metropark Causeway Bay

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

In het Metropark Hotel in Causeway Bay heeft u een prachtig uitzicht op de haven. Het hotel heeft een zwembad en bubbelbad op het dak. Heerlijk toch na een dagje shoppen in Hongkong?

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top