Ga naar hoofdinhoud

Modern en arabisch

Dubai stopover

Dubai is één van de zeven Arabische Emiraten en ligt in het Midden-Oosten. Deze bijna surrealistisch moderne stad trekt miljoenen bezoekers per jaar. Wie een mix van moderne architectuur en traditionele Arabische elementen wil zien, moet zeker een keer een stopover in Dubai maken.

Hoog, hoger, hoogst

Van wolkenkrabber tot skiën

De 828 m hoge wolkenkrabber Burj Khalifa trekt vele bezoekers naar de stad. Op de 124e verdieping heeft u het beste uitzicht over de stad. En rond zonsondergang start elk half uur de prachtige Dubai Fountain show met licht, muziek en waterstralen. In de Mall of Emirates vindt u een heuse skihal, compleet met warme chocolademelk en echte pinguïns. Jumeirah Beach is het populaire strand van Dubai. In de oude wijk Deira vindt u traditionele winkeltjes en souks. Het afdingen kan beginnen…

Stad verkennen

Praktische informatie

De vliegtijd naar Dubai bedraagt 6 tot 7 uur. Van de stopoverlocaties is deze stad relatief het minst ver van Amsterdam verwijderd. Vanaf het vliegveld kunt u met de taxi of met de metro naar de stad reizen. Beide zijn ook prima om de grote afstanden in de stad zelf te overbruggen. Al moet u met de taxi wel rekening houden met verkeersdrukte. Of neem de Big Bus, de speciale dubbeldekker toeristenbus, die langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijdt.

Accommodatie: een voorbeeld

Raintree hotel

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

Het Raintree Hotel ligt op slechts 3 km van de internationale luchthaven van Dubai en biedt moderne accommodatie met airconditioning en gratis WiFi. Er is ook een buitenzwembad en een fitnessruimte. Het stadscentrum Deira bevindt zich op minder dan 5 minuten rijden van het Raintree Hotel en het winkelcentrum Dubai Festival City ligt op 4 km afstand.

Back To Top