skip to Main Content

Stad van de engelen

Bangkok stopover

In de hoofdstad en tevens grootste stad van Thailand zult u zich niet vervelen. Natuurlijk, het is de stad van de luchtvervuiling, van helse hitte, herrie en krankzinnig verkeer. Maar Bangkok is ook een unieke en prachtige stad die veel moois te bieden heeft.

Vergulde boeddha's

En wolkenkrabbers

Het historische centrum van Bangkok is het eiland Rattanakosin. Hier vindt u bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, de tempel Wat Pho met een enorm verguld beeld van een liggende Boeddha en de Wat Phra Kaeo.In het Dusit district bouwde de koning begin 19e eeuw zijn nieuwe paleis, het teakhouten Vimanmekpaleis. Ook het woonpaleis van de huidige koning, Bhumibol, bevindt zich hier, evenals een aantal belangrijke overheidsgebouwen waaronder het oude parlementsgebouw. Aan de overkant van de rivier staat de imposante Wat Arun. Bezoek ook eens het Lumpinipark, een oase van rust in het drukke Bangkok.

Bangkok telt daarentegen ook meer dan 115 wolkenkrabbers, met name in de zakendistricten zoals Bang Rak (Silom) en Sathon. Bangkok heeft niet echt één stadscentrum. Maar het Siam gebied word vaak als downtown gezien omdat daar de meeste grote winkelcentra zich bevinden.

De stad verkennnen

Praktische informatie

De trottoirs van Bangkok zijn berucht vanwege de enorme gaten die er in zitten en meestal ook jarenlang blijven zitten. Ook zijn ze vaak hobbelig met ineens hele hoge randen. Kijk dus goed waar u loopt. En als er voetgangsloopbruggen zijn, steek dan niet de straat over. Om een boete te voorkomen, gooit u liever geen afval op straat.

De weg vinden in Bangkok is niet heel gemakkelijk. Op kaarten lijken de afstanden kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. En straatnaambordjes zijn er wel, maar ze hangen op de meest onlogische plekken. U kunt een taxi nemen. Die zijn niet duur, maar let er wel op dat chauffeur de meter aan zet. Of u neemt de River Express boot over de Chayo Praya River, een leuke belevenis. Relatief nieuw zijn de skytrain en de metro.

Accommodatie: een voorbeeld

Belaire Bangkok

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

Het BelAire is een modern klein hotel in het hart van downtown Bangkok dat zeer geschikt is voor gezinnen. Met zwembad en dichtbij het Skytrain station.

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top