skip to Main Content

Eiland van de goden

Bali stopover

Het paradijselijke tropeneiland in Indonesië dat ongeveer even groot is als de provincie Gelderland, heeft maar liefst meer dan 20.000 tempels, een schitterende natuur en prachtige stranden.

Bounty eilandjes

Rijstvelden

In bijvoorbeeld drie dagen kunt u al behoorlijk wat zien van het eiland. Het culturele hart Ubud is een must see met haar leuke straatjes en rijstvelden. Vergeet ook niet de zeetempel Tanah Lot te bezichtigen. ’s Avonds kunt u een taxi nemen naar het bruisende Kuta met haar drukke uitgaansleven. En heerlijk relaxen kunt u op een van de bounty-eilandjes langs de kust, zoals Gili Nanggu.

Het eiland verkennen

Praktische informatie

Voor het vervoer op Bali kunt u gebruikmaken van een huurauto, auto met chauffeur, taxi, toeristenbus of scooter. Let op: de meeste scooters zijn eigenlijk motorfietsen, waarvoor u een motorrijbewijs nodig heeft. Een helm is verplicht.

Tot slot nog enkele tips:

  • Zorg voor gepaste kleding bij het bezoek aan een Hindoetempel: schouders bedekt en rok/broek tot onder de knie.
  • Het wordt op prijs gesteld als u zich niet al te bloot in openbare ruimtes en over straat begeeft.
  • Voor de Balinezen is het hoofd het meest verheven deel van het lichaam. Raak een Balinees daar nooit aan. Aai dus ook een kind niet over de bol.
  • Geef iets met uw rechterhand of met beide handen aan.

Accommodatie: een voorbeeld

Melasti Beach Resort

Campers Down Under selecteert voor u een hotel naar uw wensen. Op deze pagina laten we u een voorbeeld zien.

Het Melasti Beach Resort ligt in het centrum van Legian, op slechts 20 minuten rijden van het internationale vliegveld van Kuta. Het ligt aan het strand en heeft 3 buitenzwembaden met verzonken bar, een kinderclub en restaurant. In de spa kunt u ontspannende massages en schoonheidsbehandelingen boeken.

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top