Ga naar hoofdinhoud

Voorbeeldroutes Australië en Nieuw Zeeland

Waar kiest u voor?

Een camperreis Down Under kan letterlijk alle kanten op. Wilt u naar (een deel van) Australië of juist naar Nieuw Zeeland? Of heeft u voldoende tijd om beide landen te zien? Uw route zal met name afhangen van uw wensen en beschikbare tijd. Ook is het verstandig rekening te houden met de seizoenen. Als het bij ons zomer is, is het daar winter en andersom. Waarschijnlijk kunt u ook niet alles doen tijdens uw reis, en zult u keuzes gaan maken. Campers Down Under denkt graag met u mee en kan advies geven hierover. Onderstaand een aantal voorbeeldroutes in Australië en Nieuw Zeeland ter inspiratie.

Mocht u interesse hebben in een camperreis in Australië en/of Nieuw Zeeland, neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee. We helpen u met een op maat gemaakte route afgestemd op uw wensen. Wij baseren ons hiervoor op onze eigen ervaringen en die van andere klanten. Indien gewenst boeken wij ook campings en/of excursies voor u.

Beste reistijd?

Houd rekening met de verschillende klimaten

Wat is de beste reistijd? Die vraag krijgen we geregeld. Australië is ongeveer even groot als heel Europa. Het enorme land kent daarom verschillende klimaten en verschillende beste reistijden per regio.

We boeken veel reizen in onze zomer:
– van Sydney naar Cairns
– naar Alice Springs (Red Centre)
– van Perth naar Darwin
– naar Darwin & the Top End

Voor de andere periodes boeken we vooral routes:
– van Cairns naar Sydney (vanwege het regenseizoen andersom)
– routes tussen Adelaide, Melbourne en Sydney
– naar Tasmanië

Voor Nieuw Zeeland geldt dat oktober tot en met april een gunstige periode is om te reizen.

Back To Top