vliegtickets

vliegen naar down under

Het is best ver vliegen.....

Doorvliegen of stopover?

Uw reis Down Under begint met de aanschaf van een vliegticket naar Australië of Nieuw-Zeeland. Door de enorme afstand vanaf Nederland kunt u niet rechtstreeks vliegen. U maakt daarom altijd een tussenstop, meestal in Azië. Als u rechtstreeks zou vliegen bedraagt uw reisduur tussen de 17 en 24 uur. Veel mensen kiezen ervoor om hun tussenstop uit te breiden met een zogenaamde stopover. Dat wil zeggen dat u één of meer dagen verblijft op uw tussenbestemming voordat u doorvliegt naar uw eindbestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden deze optie zonder meerkosten aan. En het voordeel is dat u alvast enigszins went aan een andere tijdzone. Via Campers Down Under regelt u eenvoudig uw stopover met verblijf en krijgt u tips over de bezienswaardigheden en ‘things to do’ op uw tussenbestemming. Lees verder over ons stopover programma.


   

Bestemmingen

De belangrijkste vliegvelden

De belangrijkste internationale vliegvelden zijn Melbourne, Sydney, Brisbane, Adelaide, Perth en Auckland, waar dagelijkse vluchten uit Europa, Azië en Noord-Amerika landen. Vluchten vanuit het buitenland naar Cairns en Darwin en Hobart zijn minder frequent of vereisen een extra tussenstop.


Voordelige tarieven

En SGR-garantie

Als u via Campers Down Under uw vliegticket(s) in combinatie met camperhuur boekt (minimaal 5 dagen/nachten camperhuur), is dat vaak voordeliger dan dat u zelf via internet uw camper huurt en losse tickets koopt. Onze tarieven zijn all-inclusive en kennen geen verborgen toeslagen. Bovendien zijn de wijzigings- en betalingsvoorwaarden gunstiger, zodat u uw reis op uw gemak kunt plannen. En ook belangrijk: als u zelf uw tickets regelt, heeft u geen SGR-garantie. Als u het via ons regelt, bent u wel beschermd. Vraag ons om een reisvoorstel inclusief uw vliegticketwensen. Wij gaan op zoek naar de meest geschikte combinatie van camperhuur en vliegtickets voor uw specifieke reiswensen.

Mocht u zelf op internet gunstig geprijsde tickets hebben gevonden dan nodigen wij u uit om deze aan ons voor te leggen. Wij kijken dan of wij deze ook voor dat tarief kunnen leveren zodat u meer zekerheden heeft.

   

   

De beste aansluiting

Op de camperhuur

Nog een voordeel van het regelen van uw vliegticket via Campers Down Under: wij zoeken voor u de vlucht die het best aansluit op uw camperhuur. Als u besluit uw vliegreis elders te reserveren, kunnen wij u geen assistentie verlenen. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het aansluiten van de vliegreis op de door ons gereserveerde camperhuur. 


Wanneer boeken?

Tegelijk met camperhuur

Wij raden u aan uw vliegticket(s) tegelijk met de camperhuur te boeken. Zo voorkomt u dat er geen vlucht op het gewenste moment beschikbaar is als u al een camper heeft geboekt. Of dat de door u gewenste camper niet beschikbaar is als u al een vlucht heeft geboekt. Campers Down Under regelt in overleg met u de voor u meest geschikte combinatie.

 

Extra Campers Down Under tip: wacht niet te lang met boeken.

 

De meest voordelige tariefklassen zijn het eerste verkocht en last-minute tarieven zijn zeer zeldzaam voor vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland. Als u heen- of terugvliegt in de periode juli-oktober of in december-januari, raden wij u aan minimaal 8 maanden van te voren uw vluchten te boeken. We kunnen uw vluchten tot 11 maanden voor de dag van vertrek voor u regelen. Ons advies is bedoeld om teleurstellingen te voorkomen, het is echt de realiteit.

   

   

Open tickets

Langer blijven

Als u nog niet zeker weet hoe lang u in Australië of Nieuw-Zeeland wilt verblijven, kunt u een open of flexibel vliegticket boeken. De eerste vertrekdatum ligt vast, maar de retourdatum kunt u vaak kosteloos wijzigen. Open tickets worden ook wel around-the-world-tickets of open-jaw-tickets genoemd. Over het algemeen zijn ze wel duurder dan tickets met vaste data.


Alles met de camper?

Of combineren met vliegen?

De afstanden in Australië zijn aanzienlijk groter dan u in Nederland gewend bent. Het land is immers 185 keer groter dan Nederland. Afhankelijk van uw reisroute kunt u er daarom soms beter voor kiezen om bepaalde trajecten per vliegtuig af te leggen. Ook als u Australië en Nieuw-Zeeland wilt combineren tijdens uw reis is een vlucht noodzakelijk tussen beide landen. Ook deze extra vluchten kunt u via Campers Down Under eenvoudig boeken. Wij helpen u graag uw reis zo efficiënt mogelijk samen te stellen. Zo voorkomt u dat uw reis duurder wordt omdat een extra binnenlandse vlucht toch handig blijkt te zijn. Terwijl deze vaak veel duurder is als u die later nog bijboekt. Lees meer over binnenlandse vluchten.

   

     

Niet vergeten

Visum

Als u naar Australië reist, heeft u een visum nodig. Indien u uw tickets via Campers Down Under boekt, regelen wij graag ook de visa voor u. Een onjuist visum kan problemen opleveren bij de douane in Australië. Wij helpen u graag dat te voorkomen. Voor Nieuw-Zeeland heeft u geen visum nodig.

 

Lees meer over onze visumservice.

 


Gezond vliegen

Een aantal tips

Langeafstandsvluchten kunnen invloed hebben op uw gezondheid. De vorming van bloedstolsels is een bekend risico voor vooral ouderen, zwangere vrouwen, vrouwen die een anticonceptiepil gebruiken, rokers en personen met overgewicht. Drink in ieder geval genoeg water (alcohol met mate), blijf niet uren achter elkaar stilzitten, strek af en toe uw benen en doe wat simpele oefeningen. Voor sommigen biedt het dragen van speciale elastische vliegtuigkousen die de aderen ondersteunen, uitkomst.

   

     

En tenslotte...

De jetlag

Houd er rekening mee dat u, wanneer u gaat vliegen naar Australië of Nieuw-Zeeland, te maken krijgt met een jetlag. Afhankelijk van waar u heen vliegt in welke periode is het tijdsverschil met Nederland tussen de 6 en bijna 13 uur. Een paar tips om een jetlag zoveel mogelijk te voorkomen:

  • Ga een paar dagen voor uw vlucht al een uurtje later slapen. Zo kan uw lichaam al een klein beetje wennen en elk uurtje is meegenomen.
  • Eet geen vette maaltijden voor de vlucht. Het lichaam heeft extra energie nodig om dit te verteren, wat niet helpt bij een jetlag.
  • Drink tijdens de vlucht voldoende tegen uitdroging, de lucht is in een vliegtuig een stuk droger dan normaal. Drink geen cafeïne en alcohol, dat onttrekt vocht aan uw lichaam.
  • Probeer onderweg af en toe de benen te strekken. Beweging is goed voor de bloedcirculatie en daarmee goed voor de jetlag. Een extra tussenstop is zo gek nog niet, het biedt u de kans om de benen te strekken.
  • Slaap gedurende de vlucht alleen in de periode waarin het in Australië/Nieuw-Zeeland (of het land van bestemming i.g.v. een stopover) op dat moment ook nacht is.
  • Zet bij het instappen alvast uw horloge op de tijd van de plaats van bestemming. Het onderbewuste kan dan alvast wennen. En vaak worden de maaltijden ook geserveerd op de tijd van de bestemming.
  • Pas na aankomst uw biologische klok aan: verleg (stap voor stap) uw Nederlandse biologische klok naar de klok ter plekke.
  • Neem tijdelijk melatonine een half uur voor het slapen gaan. Ook natuurlijk zonlicht helpt heel goed tegen een jetlag. Uw lichaam maakt vitamine D aan, wat weer bijdraagt aan het aanmaken van melatonine. En belangrijker nog: uw natuurlijke klok past zich aan naar de hoeveelheid natuurlijk licht.

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen