Ga naar hoofdinhoud

Voor de budgetreiziger

Cheapa Campa

Cheapa Campa verhuurt budgetcampers in Australië en Nieuw-Zeeland. De campers zijn voormalige Apollo campers vanaf 4 jaar oud of ouder. Daardoor zijn ze aantrekkelijker geprijsd.  Cheapa heeft in Australië verhuurlocaties in:

En in Nieuw-Zeeland in:

Cheapa budgetcampers

Cheapa budgetcampers

Voldoende keuze

Cheapa Campa heeft voldoende keuze qua budgetcampers. Zo zijn er de tweepersoons Hitop camper zonder toilet/douche, de Endeavour campervan voor 2 volwassenen en 2 kinderen, de tweepersoons 2 Berth camper-bestelbus met toilet/douche, de vierpersoons 4 Berth met alkoof en de grootste, de zespersoonscamper die van alle gemakken is voorzien.

Maar Cheapa Campa verhuurt ook een 4WD camper (alleen in Australië): de 4WD camper. Let wel op: een 4WD camper heeft meer te lijden dan een 2WD camper. Bij een 4WD camper dient u dus rekening te houden met een voertuig met meer gebruikssporen dan bij een 2WD camper. Met een 4WD camper rijdt men vele kilometers over ruig en stoffig terrein, waardoor het voertuig aan buiten- en binnenzijde meer te lijden heeft. Als uw budget het toelaat, zouden we u daarom adviseren te kiezen voor een nieuwere 4WD camper.

Cheapa budgetcampers

Voormalige Apollo camper

Just a little cheapa...

Cheapa Campa heeft als slogan: “Same holiday, same view, just a little cheapa”. Zij verhuren de oudere Apollo campers die na 4 jaar de Cheapa vloot ingaan. De campers worden uiteraard regelmatig gekeurd en onderhouden. Houd er wel rekening mee dat budgetcampers meer gebruikssporen hebben aan buiten- en binnenzijde. Ze zijn immers al langer verhuurd.

Cheapa Endeavour budgetcamper

Praktische informatie

Ophalen van uw camper

In Nieuw-Zeeland zijn alle vestigingen van Cheapa Campa alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur. Alleen op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn ze gesloten. U kunt uw camper ophalen tussen 08.00 en 15.30 uur. Een overnachting voordat u de camper haalt is niet verplicht, maar uiteraard wel verstandig na een intercontinentale vlucht. Houd er rekening mee dat ophaaltijden tussen 9 en 11 uur het meest populair zijn. Het kan zijn dat u dan met een wachttijd te maken krijgt.

In Australië zijn de openingsdata en -tijden per locatie verschillend:

 • Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide, Hobart en Perth: hele jaar alle dagen van de week geopend tussen 09.00 en 16.00 uur
 • Broome, Darwin, Alice Springs:
  • 1 april t/m 19 december: geopend van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur
  • 20 december t/m 31 maart: gesloten

Net als in Nieuw-Zeeland haalt u uw camper op binnen de openingstijden (uiterlijk een uur voor sluitingstijd). De verhuurder verzorgt geen transfers van en naar de vestigingen.

U kunt de camper ophalen en inleveren in verschillende locaties. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Cheapa 6 Berth budgetcamper

Praktische informatie

Inleveren van uw camper

U levert uw camper in binnen dezelfde openingstijden als hierboven aangegeven. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een volle brandstoftank en met een gevulde gasfles. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is.

In Nieuw-Zeeland betaalt u bij het inleveren van uw camper een zogenaamde Road User Charge Recovery Fee, een soort wegenbelasting voor dieselvoertuigen. Dit wordt afgerekend a.d.h.v. het aantal kilometers dat u gereden heeft. Voor campers die op benzine rijden betaalt u dit niet, maar dan is de brandstof weer duurder.

Cheapa Trailfinder budgetcamper

Praktische informatie

Bestuurders

Een camper van Cheapa Campa kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en minimaal 2 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Voor extra bestuurders worden geen extra kosten in rekening gebracht. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, behalve voor de Northern Territory in Australië. Let op: de politie kan wel om een internationaal rijbewijs vragen.

Cheapa 2 Berth budgetcampers

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij Cheapa Campa is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering voor 1 bestuurder. Bij het ophalen van de camper betaalt u altijd een borg van $ 5.000 plus creditcardkosten. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert. Voor kleinere campers is de borg $ 3.500.

U kunt het eigen risico verlagen middels een zogenaamd all-inclusive pakket (Value Pack). Hiermee verlaagt u de borg en dus het eigen risico niet alleen tot $ 0, maar zijn ook het navullen van de gasfles, campingtafel en –stoelen, baby/kinderautostoel, zitverhoger en 3x toiletchemicaliën inbegrepen. Daarnaast is ook de dekking voor schade aan de zogenaamde ‘overhead’ en ‘underbody’ van het voertuig inbegrepen. Zonder dit pakket zijn deze schades altijd uitgesloten van dekking. U betaalt maximaal 50 dagen voor het pakket.

Schades door kantelen van het voertuig en aan banden en voorruit zijn niet inbegrepen. Hiervoor raden wij u een extra verzekering Afkoop eigen risico van ASR (voorheen de Europeesche) aan.

Cheapa Hitop

Inclusief

Wat is inbegrepen in de huur

Bij een Cheapa budgetcamper is het volgende inbegrepen in de basishuur:

 • Onbeperkt aantal kilometers (voor 4WD campers is dit beperkt tot 300 km per dag)
 • GST (ofwel BTW)
 • Bed- en linnengoed: hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop, 1 badhanddoek per persoon
 • Keukenuitrusting
 • Algemene uitrusting (stoffer en blik, bezem, emmer, brandblusser)
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp bij pech onderweg
 • 10% korting bij diverse campingketens
 • Transfer van en naar het vliegveld bij ophalen en inleveren van de camper (alleen in Nieuw-Zeeland; momenteel niet vanwege Covid-19)
Cheapa Endeavour budgetcamper

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Cheapa camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Cheapa camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden

Downloaden

Back To Top