Ga naar hoofdinhoud

Aantrekkelijk geprijsd

Britz camper

Bij Britz huurt u tegen een aantrekkelijke prijs een middenklasse 2WD camper of een jonge 4WD camper. Het aantal modellen is ruim en van uitstekende kwaliteit. Deze campers kunt u ophalen in een groot aantal verhuurlocaties in Australië, namelijk in:

En in Nieuw-Zeeland in:

Huur een Britz camper voor uw camperreis in Australië en/of Nieuw-Zeeland!

Britz Frontier Nieuw-Zeeland

Ruime keuze campers

2WD en 4WD campers

Britz heeft maar liefst acht verschillende 2WD campers. De kleinste types zijn voor twee personen en hebben in Australië geen toilet of douche aan boord (in Nieuw-Zeeland wel een porta potti toilet). Dit zijn de Britz Hitop en Britz Voyager (deze is zelfs geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen). De middenklasse is de bestelbuscamper met draaibare stoelen en een extra tafel voorin: de Britz Venturer en Venturer Plus. Bij de Plus uitvoering kunt u een extra bed opmaken voor een kind. Een klasse groter is de Britz Discovery: een ruime camper voor 2 tot 4 personen met een ruime zithoek en elektrisch bed achterin. In de allergrootste klasse vindt u de motorhomes met alkoof boven de cabine: de vierpersoons Britz Explorer en de zespersoons Britz Frontier.

Ook voor 4WD campers kunt u bij deze verhuurder terecht (alleen in Australië). Zo zijn er de Britz Safari Landcruiser met tent op het dak en de Britz Outback met een losse tent.

De campers zijn maximaal 4 jaar oud in Australië en maximaal 5 jaar in Nieuw-Zeeland. Ze kunnen worden opgehaald en teruggebracht in Australië in Hobart, Sydney, Melbourne, Adelaide, Alice Springs, Perth, Broome, Darwin, Cairns en Brisbane, en in Nieuw Zeeland in Auckland, Christchurch en Queenstown. Niet alle typen voertuigen kunnen in alle locaties opgehaald worden.

Britz Voyager

Praktische informatie

Ophalen van uw camper

In Nieuw-Zeeland zijn alle vestigingen van Britz alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.30 uur. U kunt uw camper ophalen tussen 08.00 en 15.30 uur. Een overnachting voordat u de camper haalt is niet verplicht, maar uiteraard wel verstandig na een intercontinentale vlucht. Houd er rekening mee dat ophaaltijden tussen 9 en 11 uur het meest populair zijn. Het kan zijn dat u dan met een wachttijd te maken krijgt. Britz verzorgt een transfer tussen het vliegveld en de vestiging.

In Australië zijn de openingsdata en -tijden per locatie verschillend:

 • Sydney, Melbourne, Adelaide en Perth:
  • 1 september t/m 30 april: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 mei t/m 31 augustus: maandag t/m zaterdag geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
 • Brisbane:
  • 1 maart t/m 30 september: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 oktober t/m 28 februari: maandag t/m zaterdag geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
 • Hobart:
  • 1 september t/m 30 juni: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 juli t/m 31 augustus: gesloten
 • Alice Springs, Darwin en Broome:
  • 1 t/m 30 november en 1 /m 30 april: maandag t/m zaterdag geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 mei t/m 31 oktober: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 december t/m 31 maart: gesloten
 • Cairns:
  • 1 november t/m 30 april: maandag t/m zaterdag geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 1 mei t/m 31 oktober: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur

Net als in Nieuw-Zeeland haalt u uw camper op binnen de openingstijden (uiterlijk een uur voor sluitingstijd) en levert u uw camper in binnen de openingstijden. De verhuurder verzorgt geen transfers van en naar de vestigingen in Australië.

U kunt de camper ophalen en inleveren in verschillende locaties. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor. Ook voor het ophalen en inleveren op feestdagen betaalt u een toeslag.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Britz camper Exmouth Australië

Praktische informatie

Inleveren van uw camper

U levert uw camper in binnen dezelfde openingstijden als hierboven aangegeven. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een volle brandstoftank en met een gevulde gasfles. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is.

In Nieuw-Zeeland betaalt u bij het inleveren van uw camper een zogenaamde Road User Charge Recovery Fee, een soort wegenbelasting voor dieselvoertuigen. Dit wordt afgerekend a.d.h.v. het aantal kilometers dat u gereden heeft. U kunt dit bedrag vooraf afkopen met het Express Return Pack (zie hieronder onder ‘overige extra’s).

Camper rijden in Nieuw-Zeeland

Praktische informatie

Bestuurders

Een camper van Britz kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Voor extra bestuurders worden extra kosten in rekening gebracht (tenzij u kiest voor het all-inclusive pakket, zie hieronder). De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben.

Britz Frontier

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij Britz is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering voor 1 bestuurder. Bij het ophalen van de camper betaalt u altijd een borg van $ 7.500 plus creditcardkosten. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert. Voor kleinere campers is de borg $ 5.000.

U kunt het eigen risico verlagen middels een zogenaamd all-inclusive pakket (Inclusive Pack). Hiermee verlaagt u de borg en dus het eigen risico niet alleen tot $ 0, maar zijn ook het navullen van de gasfles, de toeslag voor een extra bestuurder, campingtafel en –stoelen, baby/kinderautostoel, zitverhoger, wissel van bed- en linnengoed bij elke vestiging onderweg en een kacheltje (indien nodig) inbegrepen. Daarnaast is ook de dekking voor schade bij kantelen van het voertuig en aan de zogenaamde ‘overhead’ en ‘underbody’ van het voertuig inbegrepen. Zonder dit pakket zijn deze schades altijd uitgesloten van dekking. U betaalt maximaal 50 dagen voor het pakket.

Britz camper keuken

Inclusief

Wat is inbegrepen in de huur

Bij een Britz camper is het volgende inbegrepen in de basishuur:

 • Onbeperkt aantal kilometers (voor 4WD campers is dit beperkt tot 300 km per dag)
 • GST (ofwel BTW)
 • 3% Administratiekosten
 • Bed- en linnengoed: hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop, 1 badhanddoek per persoon
 • Volle gasfles
 • Keukenuitrusting
 • Algemene uitrusting (stoffer en blik, bezem, emmer, brandblusser)
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp bij pech onderweg
 • Tablet (met handige ‘how to’-video’s voor de camper, en een app met campings, reviews en plekken voor vrij kamperen) (alleen in Nieuw Zeeland)
 • Transfer van en naar het vliegveld bij ophalen en inleveren van de camper (alleen in Nieuw-Zeeland)
 • 10% korting bij diverse campingketens

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Britz camperhuur? Wij zien uw aanvraag dan graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Britz camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden

Downloaden

Tag cloud

Volg ons op Facebook

Social media

Onze zekerheden

logo-sgr-white-background
Logo Calamiteitenfonds
Logo Aussie Specialist
Logo 100% Pure New Zealand

Andere bestemmingen

Campers Amerika
Logo Campers Canada

Nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.  Back To Top