Ga naar hoofdinhoud

Apollo campers

Betaalbare kwaliteit

Apollo is van oorsprong een Australisch familiebedrijf dat gestart is in 1985. Apollo ontwikkelt en bouwt de campers zelf in hun eigen fabriek. Deze verhuurder staat voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Huur een Apollo camper voor uw camperreis in Australië of Nieuw-Zeeland!

Apollo heeft in Australië de volgende huurlocaties:

En in Nieuw-Zeeland:

 • Auckland
 • Christchurch
Apollo Euro Star
Apollo Hitop Nieuw-Zeeland

Middenklasse campers

Veel campertypes

Apollo campers zijn er in veel types: zo zijn er negen 2WD’s en een 4WD. De kleinste camper is de Apollo Hitop voor 2 personen: compact en zonder toilet/douche. Een soortgelijke camper voor 2 volwassenen en 2 kinderen is de Endeavour. Nieuw in de vloot is de Hitop Ultra: een ruimere Hitop camper met meer bergruimte (voorlopig alleen in Australië).

Als u met 2 personen reist en u vindt wat meer ruimte en een toilet aan boord prettig, dan is de Euro Tourer zeer geschikt. Deze camper komt in twee uitvoeringen voor: met en zonder extra zitje voorin. Nieuw in de vloot is de Euro Mini: een compacte camper, maar wel met toilet en douche (voorlopig alleen in Australië).

Voor gezinnen met kinderen heeft Apollo de keuze uit 2 verschillende typen voertuigen: de vierpersoons Euro Camper en de zespersoons Euro Deluxe.

Als u van de gebaande paden af wilt en gravelwegen wilt rijden, heeft u een 4WD camper nodig (alleen te huur in Australië). Apollo heeft de Adventure Camper voor 2 personen.

Niet alle typen voertuigen kunnen in alle locaties opgehaald worden.

Apollo Euro Camper kamperen
Apollo Euro Tourer

Praktische informatie

Ophalen van uw camper

In Nieuw-Zeeland zijn alle vestigingen van Apollo alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur. Alleen op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn ze gesloten. U kunt uw camper ophalen tussen 08.00 en 15.30 uur. Een overnachting voordat u de camper haalt is niet verplicht, maar uiteraard wel verstandig na een intercontinentale vlucht. Houd er rekening mee dat ophaaltijden tussen 9 en 11 uur het meest populair zijn. Het kan zijn dat u dan met een wachttijd te maken krijgt.

In Australië zijn de openingsdata en -tijden per locatie verschillend:

 • Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide, Hobart en Perth: hele jaar alle dagen van de week geopend tussen 09.00 en 16.00 uur
 • Broome, Alice Springs en Darwin:
  • 1 april t/m 19 december: geopend van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur
  • 20 december t/m 31 maart: gesloten

Net als in Nieuw-Zeeland haalt u uw camper op binnen de openingstijden (uiterlijk een uur voor sluitingstijd). De verhuurder verzorgt geen transfers van en naar de vestigingen.

U kunt de camper ophalen en inleveren in verschillende locaties. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Apollo Endeavour Nieuw-Zeeland

Praktische informatie

Inleveren van uw camper

U levert uw camper in binnen dezelfde openingstijden als hierboven aangegeven. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een volle brandstoftank en met een gevulde gasfles. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is.

In Nieuw-Zeeland betaalt u bij het inleveren van uw camper een zogenaamde Road User Charge Recovery Fee, een soort wegenbelasting voor dieselvoertuigen. Dit wordt afgerekend a.d.h.v. het aantal kilometers dat u gereden heeft.

Apollo Endeavour campercabine

Praktische informatie

Bestuurders

Een camper van Apollo kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en minimaal 2 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Voor extra bestuurders worden geen extra kosten in rekening gebracht. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, behalve voor de Northern Territory in Australië. Let op: de politie kan wel om een internationaal rijbewijs vragen.

Apollo Cairns

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij Apollo is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering voor 2 bestuurders. Bij het ophalen van de camper betaalt u altijd een borg van $ 7.500 plus creditcardkosten. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert. Voor kleinere campers is de borg $ 5.000.

U kunt het eigen risico verlagen middels een zogenaamd all-inclusive pakket (Value Pack). Hiermee verlaagt u de borg en dus het eigen risico niet alleen tot $ 0, maar zijn ook het navullen van de gasfles, campingtafel en –stoelen, baby/kinderautostoel, zitverhoger en 3x toiletchemicaliën inbegrepen. Daarnaast is ook de dekking voor schade bij kantelen van het voertuig, aan de zogenaamde ‘overhead’ en ‘underbody’ van het voertuig, en aan banden en voorruit inbegrepen. Zonder dit pakket zijn deze schades altijd uitgesloten van dekking. U betaalt maximaal 50 dagen voor het pakket.

Apollo Eurotourer

Inclusief

Wat is inbegrepen in de huur

Bij een Apollo camper is het volgende inbegrepen in de basishuur:

 • Onbeperkt aantal kilometers (voor 4WD campers is dit beperkt tot 300 km per dag)
 • GST (ofwel BTW)
 • 3% Administratiekosten
 • Bed- en linnengoed: hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop, 1 badhanddoek per persoon
 • Keukenuitrusting
 • Algemene uitrusting (stoffer en blik, bezem, emmer en brandblusser)
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp bij pech onderweg
 • Toeslag voor een extra bestuurder
 • 10% korting bij diverse camping ketens
campers-apollo

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Apollo camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Apollo camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden

Downloaden

Tag cloud

Volg ons op Facebook

Social media

Onze zekerheden

logo-sgr-white-background
Logo Calamiteitenfonds
Logo Aussie Specialist
Logo 100% Pure New Zealand

Andere bestemmingen

Campers Amerika
Logo Campers Canada

Nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.  Back To Top