skip to Main Content

Apollo campers

Betaalbare kwaliteit

Apollo is van oorsprong een Australisch familiebedrijf dat gestart is in 1985. Apollo ontwikkelt en bouwt de campers zelf in hun eigen fabriek. Deze verhuurder staat voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Huur een Apollo camper voor uw camperreis in Australië of Nieuw-Zeeland!

Coronagarantie

Boek met een gerust gevoel

Coronagarantie

Apollo biedt gunstige voorwaarden in het geval dat uw camperreis in 2021 of 2022 nog steeds bedreigd zou worden door corona.

De voorwaarden van onze coronagarantie zijn als volgt:

 • Uw reis eindigt uiterlijk 31 maart 2023 en is geboekt vóór 31 augustus 2021.
 • De coronagarantie is alleen van toepassing indien het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 6 weken voor vertrek oranje of rood is voor uw bestemming of het land van uw tussenstop,  en/of de grenzen van de (tussen)bestemming gesloten zijn voor toeristen uit Nederland of België en/of er sprake is van een quarantaineverplichting na aankomst in uw bestemming of uw tussenstop.
 • Bij een geel of groen reisadvies is reizen (relatief) veilig en is corona geen reden tot kosteloos annuleren.
 • Er zijn geen kosten verbonden aan de coronagarantie.
 • Na het verstrijken van de termijn voor kosteloos annuleren gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden conform onze Algemene Voorwaarden.

Indien een coronagarantie van toepassing is voor uw boeking, staat dat in uw offerte en in uw boekingsbevestiging vermeld. De coronagarantie geldt niet voor omboekingen van geannuleerde reizen in 2020.

Sowieso kunt u ook uw boeking 6 weken voor vertrek zonder wijzigingskosten verplaatsen naar latere data, mocht uw reis niet door kunnen gaan i.v.m. corona. Voor de nieuwe data gelden de dan actuele tarieven.

Apollo Euro Star
Apollo Hitop Nieuw-Zeeland

Maximaal 3 jaar oud

Veel campertypes

Apollo campers zijn er in veel types: zo zijn er acht 2WD’s en drie 4WD’s. De kleinste camper is de Apollo Hitop voor 2 personen: compact en zonder toilet/douche. Een soortgelijke camper voor 2 volwassenen en 2 kinderen is de Endeavour. De Apollo Vivid heeft eveneens geen toilet, maar kan een hele geschikte keuze zijn als u wat meer low budget wilt reizen.

Als u met 2 personen reist en u vindt wat meer ruimte en een toilet aan boord prettig, dan is de Euro Tourer zeer geschikt. Deze camper komt in twee uitvoeringen voor: met en zonder extra zitje voorin.

Voor gezinnen met kinderen heeft Apollo de keuze uit maar liefst 4 verschillende typen voertuigen: de kleinste is de Euro Camper, dan de Euro Star met elektrisch bed achterin, de Euro Slider met uitschuifbaar woongedeelte (alleen in Australië) en de grootste, de zespersoons Euro Deluxe.

Als u van de gebaande paden af wilt en gravelwegen wilt rijden, heeft u een 4WD camper nodig (alleen te huur in Australië). Daarvan heeft Apollo ook verschillende modellen in de vloot: de Trailfinder met pop-up dak, de Adventure Camper waar u ook binnenin slaapt, de Overlander met een tent op het dak en de X-Terrain met zelfs twee tenten op het dak.

De campers zijn maximaal 3 jaar oud en kunnen worden opgehaald en teruggebracht in Australië in Hobart, Sydney, Melbourne, Adelaide, Alice Springs, Perth, Broome, Darwin, Cairns en Brisbane, en in Nieuw Zeeland in Auckland en Christchurch. Niet alle typen voertuigen kunnen in alle locaties opgehaald worden.

Apollo Euro Camper kamperen
Apollo Euro Tourer

Praktische informatie

Ophalen van uw camper

In Nieuw-Zeeland zijn alle vestigingen van Apollo alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur. Alleen op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn ze gesloten. U kunt uw camper ophalen tussen 08.00 en 15.30 uur. Een overnachting voordat u de camper haalt is niet verplicht, maar uiteraard wel verstandig na een intercontinentale vlucht. Houd er rekening mee dat ophaaltijden tussen 9 en 11 uur het meest populair zijn. Het kan zijn dat u dan met een wachttijd te maken krijgt. Apollo verzorgt een transfer tussen het vliegveld en de vestiging.

In Australië zijn de openingsdata en -tijden per locatie verschillend:

 • Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide, Alice Springs, Hobart en Perth: hele jaar alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
 • Broome:
  • 1 april t/m 19 december: geopend van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 20 december t/m 31 maart: gesloten
 • Darwin:
  • 1 april t/m 19 december: alle dagen van de week geopend tussen 08.00 en 16.00 uur
  • 20 december t/m 31 maart: gesloten

Net als in Nieuw-Zeeland haalt u uw camper op binnen de openingstijden (uiterlijk een uur voor sluitingstijd). De verhuurder verzorgt geen transfers van en naar de vestigingen in Australië.

U kunt de camper ophalen en inleveren in verschillende locaties. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Apollo Endeavour Nieuw-Zeeland

Praktische informatie

Inleveren van uw camper

U levert uw camper in binnen dezelfde openingstijden als hierboven aangegeven. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een volle brandstoftank en met een gevulde gasfles. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is.

In Nieuw-Zeeland betaalt u bij het inleveren van uw camper een zogenaamde Road User Charge Recovery Fee, een soort wegenbelasting voor dieselvoertuigen. Dit wordt afgerekend a.d.h.v. het aantal kilometers dat u gereden heeft.

Apollo Endeavour campercabine

Praktische informatie

Bestuurders

Een camper van Apollo kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en minimaal 2 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Voor extra bestuurders worden geen extra kosten in rekening gebracht. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, behalve voor de Northern Territory in Australië. Let op: de politie kan wel om een internationaal rijbewijs vragen.

Apollo Cairns

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij Apollo is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering voor 2 bestuurders. Bij het ophalen van de camper betaalt u altijd een borg van $ 7.500 plus creditcardkosten. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert. Voor kleinere campers is de borg $ 5.000.

U kunt het eigen risico verlagen middels een zogenaamd all-inclusive pakket (Value Pack). Hiermee verlaagt u de borg en dus het eigen risico niet alleen tot $ 0, maar zijn ook het navullen van de gasfles, campingtafel en –stoelen, baby/kinderautostoel, zitverhoger en 3x toiletchemicaliën inbegrepen. Daarnaast is ook de dekking voor schade bij kantelen van het voertuig, aan de zogenaamde ‘overhead’ en ‘underbody’ van het voertuig, en aan banden en voorruit inbegrepen. Zonder dit pakket zijn deze schades altijd uitgesloten van dekking. U betaalt maximaal 50 dagen voor het pakket.

Apollo Eurotourer

Inclusief

Wat is inbegrepen in de huur

Bij een Apollo camper is het volgende inbegrepen in de basishuur:

 • Onbeperkt aantal kilometers (voor 4WD campers is dit beperkt tot 300 km per dag)
 • GST (ofwel BTW)
 • 3% Administratiekosten
 • Bed- en linnengoed: hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop, 1 badhanddoek per persoon
 • Keukenuitrusting
 • Algemene uitrusting (stoffer en blik, bezem, emmer, brandblusser)
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp bij pech onderweg
 • Toeslag voor een extra bestuurder
 • Transfer van en naar het vliegveld bij ophalen en inleveren van de camper (alleen in Nieuw-Zeeland)
 • 10% korting bij diverse campingketens
campers-apollo

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Apollo camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Apollo camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden

Downloaden

Back To Top