skip to Main Content

Niet bezuinigen op zekerheid

Een goede verzekering is belangrijk

Vaak boekt u uw reis lang van te voren en gaat u niet voor twee weken weg. Dan kan er nog van alles gebeuren voordat u gaat. En ook tijdens uw reis kan er iets misgaan wat u niet had verwacht. Het is niet onze bedoeling u onnodig bezorgd te maken. We vinden het wél belangrijk u te adviseren niet te bezuinigen op een goede annulerings- en reisverzekering. Bij reisverzekeringen geldt echt dat goedkoop vaak duurkoop wordt, zeker bij een reis naar de andere kant van de wereld.

Onze verzekeringen zijn ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen, onderdeel van ASR Verzekeringen. De Europeesche is de grootste reisverzekeraar in Nederland en al meerdere keren uitgeroepen tot beste reisverzekeraar van Nederland. Lees meer over de reisverzekering en de annuleringsverzekering van de Europeesche.

Camper verzekeren

Maar ook het verzekeren van de camper is van groot belang. Dat wordt niet gedekt door uw reisverzekering. Alle verhuurders bieden hiervoor een all-inclusive pakket aan. Met dit pakket koopt u uw eigen risico af tot $ 0, maar er is meer inbegrepen zoals vaak een volle gasfles, campingtafel en -stoelen, kinderautostoelen en navigatie. Maar let op: niet bij alle verhuurders is dan ook echt alle cascoschade gedekt: soms is schade aan banden en voorruit, aan de zogenaamde ‘overhead’ (de bovenkant van de camper) en de ‘underbody’ (de onderkant) en bij kantelen van het voertuig niet gedekt. In dat geval is het verstandig een verzekering Afkoop Eigen Risico van de Europeesche erbij af te sluiten. Ook omdat men in Australië en Nieuw-Zeeland vaak geen WA-verzekering heeft afgesloten zoals wij daartoe verplicht zijn. Als een ander schade veroorzaakt aan uw gehuurde camper, zal de verhuurder dit dus altijd op u verhalen…

Back To Top