Ga naar hoofdinhoud

Om u goed op uw reis voor te bereiden, geven we hieronder een aantal handige tips. Meer tips? Kijk dan hier.

Paspoort

Uw paspoort moet minimaal tot de dag na vertrek uit Australië of 3 maanden na vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders. En als u onderweg een stopover doet in Azië gelden er per land weer andere geldigheidstermijnen voor het paspoort (soms 6 maanden).

Visum

Om Australië binnen te komen heeft u een visum nodig, voor Nieuw-Zeeland niet als u 3 maanden of korter blijft. Afhankelijk van het doel van uw reis en de duur van uw verblijf zijn er verschillende soorten visa: een studentenvisum, werkvisum en een toeristenvisum tot maximaal 12 maanden. Als u bij ons uw vliegticket(s) boekt, kunnen wij ook uw toeristenvisum verzorgen voor € 25 p.p. (met een maximum verblijf van drie maanden). U hoeft dan niet zelf formulieren in te vullen. We hebben alleen een kopie van uw paspoort nodig. Een bevestiging van de visumacceptatie ontvangt u bij de reisbescheiden.

Andere stekker

De netspanning in Australië en Nieuw-Zeeland bedraagt 220/230-240 V, 50 Hz wisselstroom. Maar omdat er in de stopcontacten alleen platte, 2- of 3 polige stekkers passen, heeft u een adapter nodig. Deze zijn niet inbegrepen bij uw camper.

Handige apps

De volgende apps (zowel voor Iphone/iPad als voor Android apparaten) zijn handig bij de voorbereiding van uw reis, maar vooral voor onderweg:

  • WikiCamps Australia en WikiCamps New Zealand: een overzicht van campings, caravan parks, hostels, gratis overnachting locaties, mooie plekken om even te stoppen en nog veel meer. En dat alles voorzien van commentaar van reizigers, prijzen en foto’s.
  • Essential New Zealand Travel Guide: een beschrijving van de toeristische attracties van Nieuw-Zeeland.
  • There’s nothing like Australia: video’s, ideeën, bestemmingsinformatie en prachtige foto’s.
  • Australia Travel Guide: uw gids in de steden met gedetailleerde kaarten die ook offline te raadplegen zijn.
  • Campermate: een overzicht van de dichtstbijzijnde voorzieningen tijdens de reis in Nieuw-Zeeland, zoals tankstations, openbare toiletten, campings en gratis kampeerplekken, hotels, ziekenhuizen, supermarkten, wifi punten etcetera.
  • Australië en Nieuw-Zeeland reisplanner Tripomatic: handige app voor uw dagelijkse reisplanning met attracties, bezienswaardigheden met foto’s, openingstijden en entreeprijzen, wandelvriendelijke kaarten en de mogelijkheid om hotels te reserveren.

 

En daarnaast hebben veel verhuurders ook hun eigen app met allerlei handige informatie voor onderweg. Welke app dat is, staat in uw informatie als u bij ons een camper huurt.

Heeft u een handige app gedownload? Vertel het ons! Dan zetten we deze in de lijst erbij.

Back To Top