stopover

shanghai

metropool

shanghai stopover

Shanghai is ‘hot’. In deze metropool met 15 miljoen mensen vergeet u bijna dat u in een (semi-)communistisch land bent. Aan de andere kant zijn er de wolkenkrabbers, de hippe nachtclubs en de duurste merkkleding. Aan de andere kant vindt u er ook rommelige Chinese bazaars en oude Chinezen die tai chi beoefenen.


     

shoppen en bezichtigen

genoeg te zien

De historische gebouwen aan de boulevard langs de Huangpu rivier geven een fraai beeld van het koloniale Sjanghai. Aan de overkant verrijst de moderne stad. Vooral ’s avonds trekt de promenade veel mensen als gebouwen aan beide zijden van de rivier mooi verlicht zijn. Duolun Lu is de culturele verkeersvrije straat van Sjanghai, waar u vele prachtig gerestaureerde boek- en antiekwinkels, theehuizen en koloniale woningen vindt. en een verademing in deze drukke stad. Xintiandi is een trendy uitgaanscentrum dat deels is gevestigd in zogeheten shikumen, traditionele huizen. Om te gaan shoppen is het winkelgebied aan Nanjing Road het populairst.

 

Maar er is meer. Het voorstadje Zhujiajiao is gebouwd op en langs het water en wordt daarom ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Vooral de 36 bruggen zijn een bezichtiging waard. Ze stammen uit de tijd van de Ming en Qing dynastieën en hebben alle een eigen stijl. En in de Jade Tempel staan twee grote boeddhabeelden die aan het einde van de 19e eeuw uit Birma werden gehaald. Ze zijn gemaakt van schitterende witte jade. Deze tempel is ook bij Chinese toeristen bijzonder populair, het kan er dus erg druk zijn.


   

shoppen en bezichtigen

genoeg te zien

Bij een stopover kunt u Shanghai zonder visum bezoeken voor de maximale duur van 72 uur. U moet wel kunnen aantonen dat u binnen 72 uur verder vliegt naar een internationale bestemming, dus zorg dat u altijd uw paspoort en e-ticket van uw vlucht bij de hand hebt.

 

Vanaf de luchthaven loop de eerste (commercieel ingezette) magneetzweeftrein ter wereld, ook wel Maglev genoemd. De trein gaat naar station Longyang Lu en doet minder dan 8 minuten over 30 kilometer, met 430 kilometer per uur. Let op: hou wel rekening met wachttijd en looptijd naar de trein. In Shanghai zelf rijden veel bussen, trolleybussen en de metro. Het makkelijkst reist u met de Shanghai Public Transportation Card, zeg maar de OV-chipkaart van Shanghai.

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen