Ga naar hoofdinhoud
Route Oostkust Australië

De meeste mensen die voor het eerst naar Australië gaan, gaan reizen aan de Oostkust: van Sydney naar Cairns of andersom. Dat is een begrijpelijke keuze: de Oostkust heeft veel te bieden en is zeer afwisselend. Allereerst trekt Sydney natuurlijk enorm om een paar dagen te verblijven. Als u daarna de camper ophaalt en uw camperreis noordwaarts start, komt u een enorme verscheidenheid aan natuur en bezienswaardigheden op uw route tegen. Prachtige stranden, veel nationale parken, tropisch regenwoud, kangoeroes en koala’s, leuke stadjes, het Great Barrier Reef. Ook kunt u op verschillende plekken een stuk binnenland rijden en zo een indruk krijgen van de Outback. En er zijn meer dan voldoende campings en kampeergelegenheden te vinden langs de hele kust.

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis langs de Oostkust op een rijtje.

Sydney Opera House
Great Barrier Reef

Sydney: genoeg te zien en doen

In Sydney kunt u met gemak een paar dagen verblijven. Het beroemde Sydney Opera House (iconisch voor Australië) en de Harbour Bridge wilt u natuurlijk gezien hebben. Sydney heeft ook mooie en gezellige wijken om doorheen te slenteren en te genieten van een hapje en een drankje. Of maak een prachtige wandeling langs de bekende stranden zoals Bondi en Coogee Beach. Uitgebreid shoppen, een bezoek aan de Royal Botanic Gardens of aan China Town, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Sydney

Sydney – Brisbane: prachtige parken

Blue Mountains

Het stuk tussen Sydney en Brisbane wordt soms overgeslagen. Ten onrechte vinden wij. Als u vanuit Sydney wegrijdt, is uw eerste bezoek waarschijnlijk aan het Blue Mountains National Park. Een must-see met de Three Sisters, Katoomba Falls en Jenolan Caves. Daarna komt u onderweg naar Newcastle prachtige natuurgebieden tegen zoals het Ku Ring Gai Chase nationaal park, het Brisbane Water nationaal park en het oudste wijngebied van Australië, de Hunter Valley. De kustlijnen onderweg zijn geweldig mooi. Verder richting Port Macquarie en Ballina moet u weer een aantal keuzes maken uit natuurgebieden, leuke kustplaatsjes en vertier in Gold Coast. Brisbane is dan tenslotte een groene stad met maar liefst 1.500 parken en tuinen. Dat is dus heerlijk genieten van de relaxte Australische levenshouding.

Brisbane – Cairns: Great Barrier Reef

Noosa Heads is een erg leuke stop na Brisbane. Een hoogtepunt van uw reis is daarna ongetwijfeld Fraser Island. U kunt er niet met uw camper rijden. Maar vanuit Hervey Bay kunt u genoeg excursies boeken naar het grootste zandeiland ter wereld met prachtige natuur. Erg gaaf om te doen! Vanuit Gladstone heeft u dan verschillende opties: of u gaat hier een tocht door het binnenland maken, of u gaat het water op om de zuidkant van het Great Barrier Reef te verkennen. Bij Lady Musgrave Island kunt u geweldig snorkelen. Of bezoek de Whitsunday Islands vanuit Airlie Beach. Tenslotte rijdt u richting Cairns. De stad zelf is vooral een uitvalsbasis voor het rif, de Atherton Tablelands en het Daintree Nationaal Park.

Een van onze klanten heeft dit deel van de Oostkust gereden met een Apollo camper. Ze hebben er een mooie video met prachtige luchtopnamen van gemaakt. Bekijk de video.

Welke camper: suggesties

Heeft u een beperkt budget en vindt u het geen bezwaar als u geen toilet aan boord heeft? Dan kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Let’s Go, Cruisin’, Apollo of Britz. Heeft u een wat ruimer budget? Dan is een bestelbuscamper met toilet/douche van Britz, Maui of Mighty een hele goede keuze. Deze hebben vaak een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet. Of kies voor meer ruimte in bijvoorbeeld de Let’s Go 2 Berth Voyager Deluxe.

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof: een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Britz Frontier camper

Minimaal drie weken

Als u van Sydney naar Cairns wilt reizen of andersom, adviseren we u daar minimaal 3 weken voor uit te trekken. Dit is exclusief een bezoek van een paar dagen aan Sydney. In drie weken moet u al veel keuzes maken en u beperken tot de highlights. Een kortere reis is niet aan te raden. Als u langer de tijd heeft, is dat alleen maar mooi meegenomen. Dan kunt u bijvoorbeeld ook een stuk binnenland rijden of ergens wat langer blijven staan als u het bevalt.

Excursies regelen we ook voor u

whitsunday islands

Heeft u plannen om naar Fraser Island te gaan, te zeilen in de Whitsundays, een 4WD tocht te maken of het Daintree Nationaal Park te bezoeken? Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis langs de Oostkust van Australië ? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top