Skip to content
Route Zuidkust Australië

De meeste mensen die voor het eerst naar Australië gaan, gaan naar de Oostkust: van Sydney naar Cairns of andersom. Maar daarna trekt de Zuidkust al snel: van Sydney via Melbourne naar Adelaide of andersom. Allereerst kunt u met gemak een paar dagen in Sydney verblijven. Als u daarna de camper ophaalt en uw camperreis zuidwaarts start, rijdt u een prachtige kustroute helemaal tot aan Melbourne. Vervolgens zijn de 12 Apostles aan de Great Ocean Road een must-see. Daarna is een route door het binnenland een leuk alternatief. De Grampians is bijvoorbeeld een geweldig nationaal park om te bezoeken en Kangaroo Island is zeker ook aan te raden.

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis langs de Zuidkust op een rijtje.

Wilsons Promontory
Wilsons Promontory
Kangaroo island - Remarkable Rocks
Kangaroo Island - Remarkable Rocks

Sydney: trek er een paar dagen voor uit

In Sydney kunt u met gemak een paar dagen verblijven. Het beroemde Sydney Opera House (iconisch voor Australië) en de Harbour Bridge wilt u natuurlijk gezien hebben. Sydney heeft ook mooie en gezellige wijken om doorheen te slenteren en te genieten van een hapje en een drankje. Of maak een prachtige wandeling langs de bekende stranden zoals Bondi en Coogee Beach. Uitgebreid shoppen, een bezoek aan de Royal Botanic Gardens of aan China Town, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Sydney

Sydney – Melbourne: prachtige kustlijn

strand new south wales
New South Wales Killalea
Strand van Killalea

Voordat u de lange kustroute gaat rijden, is het leuk om eerst een stuk binnenland te doen via Canberra en de Snowy Mountains (waar geskied wordt in de winter). Daarna komt u langs een aantal prachtige kustlijnen en natuurgebieden. Vervolgens komt u aan in het gevarieerde Wilson’s Promontory nationaal park, ook wel the Prom genoemd. Meer richting Melbourne is de pinguïnparade op Philip Island een haast niet te missen attractie. Op het Mornington Peninsula vindt u weer heetwaterbronnen en kunt u bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen.

En dan bereikt u Melbourne. Ook een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. U kunt er een aantal mooie stadswandelingen maken.

Melbourne – Adelaide: Great Ocean Road

Na Melbourne rijdt u richting de Great Ocean Road, ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis. De 12 Apostles zijn alom bekend en zeer veel gefotografeerd. Maar er zijn legio andere mooie plekken langs de route. Daarna adviseren wij u om naar Halls Gap te rijden voor een bezoek aan het ruige Grampians Nationaal Park. U kunt er geweldige wandelingen maken en veel dieren zien. Vanuit de Grampians kunt u op verschillende manieren naar South Australia rijden. U kunt bijvoorbeeld de Naracoorte Caves gaan bekijken of een cruise maken op de Murray River. Deze rivier is met 2.500 km de langste rivier in Australië. En dan mag Kangaroo Island zeker niet op uw route ontbreken, vinden wij. De prachtige natuur, de zeehonden, de Remarkable Rocks, Little Sahara, de pelikanen. Trek er gerust 2 tot 3 dagen voor uit.

Daarna kunt u via de prachtige Adelaide Hills naar Adelaide rijden om uw reis af te sluiten en uw camper in te leveren. Als u meer tijd heeft, is een bezoek aan het wijngebied de Barossa Valley en het Outback nationaal park de Flinders Ranges zeker het omrijden waard.

Great Ocean Road

Welke camper: suggesties

Heeft u een beperkt budget en vindt u het geen bezwaar als u geen toilet aan boord heeft? Dan kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Let’s Go, Cruisin’, Apollo of Britz. Heeft u een wat ruimer budget? Dan is een bestelbuscamper met toilet/douche van Britz, Maui of Mighty een hele goede keuze. Deze hebben vaak een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet. Of kies voor meer ruimte in bijvoorbeeld de Let’s Go 2 Berth Voyager Deluxe.

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Britz Frontier camper

Minimaal vier to vijf weken

Als u van Sydney naar Adelaide wilt reizen of andersom, adviseren we u daar minimaal 4 tot 5 weken voor uit te trekken. Dit is exclusief een bezoek van een paar dagen aan Sydney. Over het traject van Sydney naar Melbourne kunt u makkelijk twee weken doen, evenals van Melbourne naar Adelaide. En dan hebben we bijvoorbeeld de Barossa Valley of de Flinders Ranges nog niet meegerekend. Vergis u niet in de afstanden en in de keuzes die u moet maken. Als u langer de tijd heeft, is dat alleen maar mooi meegenomen. Dan kunt u bijvoorbeeld ook een stuk binnenland rijden of ergens wat langer blijven staan als u het bevalt.

Excursies regelen we ook voor u

Flinders Ranges 4WD

Heeft u plannen om naar Kangaroo Island te gaan, 4WD te rijden in de Flinders Ranges of te zwemmen met dolfijnen in Mornington Peninsula? Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis langs de zuidkust van Australië? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top