Ga naar hoofdinhoud

De meeste mensen die naar Australië gaan, gaan daar niet alleen voor het Red Centre heen. In de meeste gevallen combineert u het met een ander traject. U kunt een binnenlandse vlucht naar Alice Springs of Ayers Rock nemen of er vanuit Darwin of Adelaide naar toe rijden. Evenals het Sydney Opera House is Uluru of Ayers Rock natuurlijk ook een must-see. Maar het Red Centre biedt veel meer. U kunt er met gemak een week of langer verblijven.

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis in het Red Centre op een rijtje.

Uluru of Ayers Rock
Kings Canyon

Alice Springs: start van de route

In Alice Springs kunt u zich prima een dag vermaken. De Royal Flying Doctors Service is leuk om te bezoeken, evenals de School of the Air, waar kinderen in afgelegen gebieden les krijgen via internet. Of maak kennis met de reptielen van de Outback in het Reptile Centre. Ook kunt u vanuit Alice Springs wandeltochten door de Outback maken.

Royal Flying Doctors

Alice Springs – Ayers Rock

Bij het Red Centre denken veel mensen aan Uluru ofwel Ayers Rock. Maar er is zoveel meer prachtige natuur te zien tussen Alice Springs en Ayers Rock. Vanuit Alice Springs kunt u bijvoorbeeld 1 of 2 dagen naar het West MacDonnell Rangs National Park gaan. Een prachtig gebied, geweldig om doorheen te rijden en wandelingen te maken. Houd uw fotocamera gereed…

En de Kings Canyon (ofwel Watarrka National Park): de wandeling langs de rand van het ravijn is erg indrukwekkend. Vergeet ook zeker Kata Tjuta niet, een grote groep monolieten enkele tientallen kilometers van Uluru vandaan. Zeker de moeite waard!

Kings Canyon

West Mac Donnell Ranges

Ormiston Gorge
West mcdonnell ranges

Maar er is nóg een zeer mooie route om te rijden: door de West Mac Donell Ranges, ten oosten van Alice Springs. Om erdoorheen te rijden is al bijzonder mooi. U kunt in een dag heen en weer rijden en de hoogtepunten zien, maar als u twee dagen neemt, geniet u des te meer.

Er zijn vele mooie kloven te zien zoals de Ormiston Gorge en de Glen Helen Gorge. En bijvoorbeeld ook de Ochre Pits waar de Aboriginals de grondstoffen haalden voor hun muurschilderingen, zijn prachtig om te zien.

Welke camper: suggesties

Heeft u een beperkt budget en vindt u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft? Dunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Apollo of Britz. Bedenk wel dat u dan ook geen airconditioning heeft als u stil staat. Het kan erg heet worden in het Red Centre… Heeft u een wat ruimer budget? Dan is een bestelbuscamper met toilet/douche én airco van Britz, Maui of Mighty een hele goede keuze. Deze hebben vaak een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet.

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

Of huur een 4WD camper. Vooral in het Red Centre is dat een hele belevenis en u kunt een prachtige ‘binnendoor’-route nemen naar de Kings Canyon, waar u met een 2WD  camper niet komt.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Apollo Trailfinder
maui ultima - Ayers Rock Uluru

Minimaal een week

Als u zelf met een camper rijdt, raden wij u aan minimaal een week uit te trekken voor het Red Centre. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is. U kunt ook een groepsexcursie met een bus of 4WD’s boeken. Die duren korter, maar dat is natuurlijk een andere ervaring en er hangt ook een ander prijskaartje aan…

Als u het Red Cente met een georganiseerde tour wilt zien, is het verstandig dat vooraf te boeken. Maar ook een dagexcursie vanuit bijvoorbeeld Alice Springs is natuurlijk mogelijk. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

Excursies regelen we ook voor u

Excursie Ayers Rock

Wilt u het Red Centre liever georganiseerd zien omdat u bijvoorbeeld maar 3-4 dagen de tijd heeft? We organiseren graag een tour voor u: met hotels onderweg of een kampeerexcursie, net wat u wilt. Ook bijvoorbeeld een helikoptervlucht of ballonvaart boven het Red Centre behoort tot de mogelijkheden.  Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis inclusief the Red Centre? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top