Skip to content

De meeste mensen kiezen voor een camperreis langs de Oostkust van Australië als ze voor de eerste keer naar Australië reizen. Heel begrijpelijk, want het is een prachtig deel van dit immens grote continent. Onze ervaring is dat velen zo gecharmeerd raken van Australië dat ze al snel plannen hebben voor een tweede camperreis: naar West Australië. Een camperreis in West Australië vanaf Perth richting het noorden is namelijk weer een heel andere ervaring. Meer outback, ruiger, rustiger en een prachtige onderwaterwereld om te verkennen. Ongerepte natuur. Kenmerkend voor het rijden langs de kust van West Australia zijn de eindeloze graanvelden, het lage struikgewas met veel Banksia bomen en de vele wildflowers. Houd er rekening mee dat sommige (onverharde) wegen alleen toegankelijk zijn met een 4WD camper. Ook bestaat de kans op (tijdelijke) overstromingen waardoor u moet wachten totdat deze weer zijn weggezakt om verder te kunnen rijden.

Camperroute Perth - Broome. west australie Campers Down Under

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Hieronder vindt u alvast een aantal highlights voor een reis in West Australië.

Bekijk deze video over een roadtrip van Perth naar Exmouth:

Ningaloo Reef West Australie Campers Down Under

Perth: nog even zonder camper

Perth

Perth is een heerlijke, zonnige stad: met 300 dagen zon per jaar heeft het de meeste zonuren van Australië. Voordat u aan uw camperreis in West Australië begint, is het leuk de stad Perth te verkennen. Een aantal tips:

  • Vanaf de Swan River Cruise ziet u in 2,5 uur ziet de vele bezienswaardigheden van Perth en kasten van miljonairsvilla’s vanaf het water.
  • Vanuit Kings Park is er laat in de middag een prachtig uitzicht over de stad.
  • Het Western Australian Museum geeft informatie over Aboriginal cultuur en geschiedenis, en meteorieten.
  • Bij Hillarys Boat Harbour zijn er verschillende mogelijkheden om de wereld op en onder het water verkennen.
  • Neem de ferry van Perth naar het mooie Fremantle. Struin over de Fremantle markets in het weekend. Het Fremantle Maritime Museum is heel interessant, met Nederlandse VOC-geschiedenis en Batavia vondsten.

Tip: Quokkas op Rottnest Island

Quokka Rottnest Island West Australie Campers Down Under

Neem de ferry naar Rottnest Island (‘Rotto’) en verken het eiland per fiets. Een heerlijk dagje uit waarbij u ook nog goed kan snorkelen in de zuidoosthoek van het eiland. Er zijn hier veel vogels. Maar nog unieker is de schattige quokka, een klein buideldiertje dat lijkt te glimlachen. Die wilt u gezien hebben! Er leven op dit eiland zo’n 18.000 quokka’s, die u vrijwel nergens anders kunt tegenkomen in Australië.

PERTH - GERALDTON

Op weg van Perth naar Geraldton komt u langs tal van bezienswaardigheden:

  • Yanchep National Park staat bekend om de grotten, begroeiing en koala kolonies. Er zijn ook veel vogels en kangoeroes te spotten. U kunt hier een rondvaart doen (mits er genoeg water staat) of mooi wandelen.
  • New Norcia is een bijzonder ‘Europees’, door monniken gesticht, kloosterstadje in de vorm van een Latijns kruis. Hier ervaart u hoe de Aboriginal bevolking vroeger tot het christendom werd bekeerd.
  • Nambung National Park is bekend vanwege de merkwaardig gevormde rotsformaties genaamd ‘The Pinaccles’.
  • Via Dongara met mooie stranden komt u langs het ‘historic settlement’ Greenough, een dorpje uit 1860.
Koala Yanchep west australie Campers Down Under
Nambung National Park West Australie Campers Down Under

Geraldton - Denham

Geraldton is de eerste plaats ten noorden van Perth van enige omvang. De exportindustrie van kreeft is hier een belangrijke bron van inkomsten. Northampton is een leuk historisch plaatsje en een wandeling waard. Kalbarri National Park heeft twee secties. De eerste is de kuststrook met spectaculaire kliffen en mooie stranden. Bij de verschillende stopplaatsen zijn de uitzichten geweldig en u kunt hier mooie wandelingen maken. Het tweede deel is het oostelijk deel van het park dat prachtige uitzichten biedt over de Murchison River. Dit laatstgenoemde deel van het park is grotendeels onverhard. U kunt met een 2WD camper wel bij Hawk’s Head en Ross Graham komen.

Kalbarri national park West Australie Campers Down Under

Denham - Coral Bay

Francois Perron National Park West Australie Campers Down Under

Op het schiereiland waarop Denham ligt, zijn legio bijzondere natuurverschijnselen aanwezig zoals eeuwenoude oer levensvormen (stromatolites), schelpenlagen van 10 meter dik, prachtige kleurrijke vegetatie, spectaculaire kliffen en het wilde François Péron National Park. Hier heeft u de kans om dolfijnen, haaien, schildpadden en de thorny devil te zien. Monkey Mia is het strand waar dolfijnen naar de kust komen. In het plaatsje Denham staat een huis van schelpenblokken. Er is een museum waar u herinneringen aan de niet altijd even roemrijke Nederlandse zeevaarthistorie kunt vinden.

Coral Bay - Port Hedland

Coral Bay west Australie Campers Down Under
Whaleshark walvishaai West Australie Campers Down Under

Coral Bay is erg toeristisch maar er hangt een aangenaam prettige vakantiesfeer en het snorkelen is er buitengewoon goed, zelfs vanaf het strand. Rijd dan via het Vlaming Head Lighthouse naar Cape Range National Park en Yardie Creek, een prachtige tocht. Bij de Muiron Islands ten noorden van Cape Range is een prachtige mogelijkheid om te duiken of te snorkelen, waarbij u honderden schildpadden in hun paringsgebied kunt aanschouwen. Op de stranden leggen de dieren hun eieren wat ook een spectaculair gebeuren is (wel op afstand blijven!).

Bij Ningaloo kan tussen eind maart en begin juni met de grootste (overigens ongevaarlijke) haai worden gezwommen, de walvishaai die wel 18 meter lang kan worden met een gewicht tot 40.000 kilo. Ningaloo Reef is prachtig om te duiken.

Karijini National Park

Een camperreis in het dunbevolkte West Australië betekent ook soms stukken niemandsland. Het is ruim 600 kilometer rijden naar Karijini National Park, maar het park is een must see. Onderweg er naar toe is er niet veel te zien. Rij via Paraburdoo, waar u zeker kaketoes zult zien, naar het hooggelegen mooie groene stadje Tom Price.

Karijini National Park heeft spectaculaire kloven, uitdagende wandelingen en heerlijke zwemgelegenheden. Check vooraf wel even of de camperverhuurder het toestaat om hier te rijden, want de wegen bestaan grotendeels uit gravel. U kunt slechts beperkt het park in met een 2WD campers. U heeft een 4WD camper nodig of anders kunt u wellicht een georganiseerde toer vanuit Tom Price doen.

Karijini National Park West Australie Campers Down Under

Port Hedland - Broome

Het mijnstadje Port Hedland is niet zo boeiend, al is de toer over de BHP-terminal wel interessant, zeker om iets meer te weten te komen over de overslag op schepen van 200.000 ton die er regelmatig liggen.

Op weg naar Broome zult u merken dat u het vaak kurkdroge en hete Pilbara gebied verlaat om dat in te ruilen voor de natte Kimberley. Mooie stops onderweg naar Broome zijn Eighty Mile Beach, Cape Keraudren (wellicht nog beter dan Eighty Miles Beach) en Eco Beach Resort.

Eighty mile beach, west australie campers down under

In Broome zelf staat de klok nog op ‘Broome Time’. Afgezien van naar het strand gaan, boodschappen doen, zeker een bioscoopje pikken, een kort bezoek aan het Broome Historical Museum met verwijzingen naar een stukje Nederlandse geschiedenis en eventueel iets ervaren van de parelvissers, is het hier gewoon ‘Broome Time’. Rustig aan dus.

Bij zonsondergang kan je een mooie rit langs het strand maken op een kameel. Het is ook een mooi gebied voor een helikoptervlucht. Zo kan je genieten van een ‘birds eye view’ van het landschap, de kust en de riffen. Van april t/m september is er 1x per maand bij volle maan de beroemde ‘Staircase to the moon’ te zien. De maan weerkaatst dan op stenen in het water waardoor het lijkt of er een trap naar de maan gaat. Dat is zo’n populaire gebeurtenis dat vooraf boeken van een camping rond die dagen echt nodig is.

Kameel rijden, kamelenrit, strandrit kamelen, west australie campers down under

Welke camper: suggesties

Langs de westkust zijn de hoofdwegen geasfalteerd. Een aantal bezienswaardigheden is echter alleen toegankelijk met een 4WD camper vanwege de onverharde wegen. Het is goed om u hierover vooraf te informeren. Wat betreft camperhuur heeft u dus twee keuzes: huur een 4WD camper zodat je onafhankelijk bent. Of huur een comfortabele 2WD camper. In dat geval kunt u er voor kiezen de bestemmingen waar u niet kunt komen over te slaan of naar toe te gaan met een georganiseerde toer. Indien gewenst kunnen wij deze excursies voor u boeken. Kiest u voor een avontuurlijke 4WD, dan is de 4WD camper van Red Sands een mooie ervaring! Liever iets minder avontuurlijk? Bekijk dan de andere campers die in Perth te huur zijn. Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechtsboven op deze pagina. U krijgt dan direct een goed beeld van de mogelijkheden en kosten van het huren van een camper. Een overzicht van alle campers vindt u hier.

RedSands 4WD 5 personen met luifel

Minimaal drie weken

De westkust van Australië is lang, de wegen niet altijd zoals we gewend zijn en onderweg wilt u vast vaak stoppen om het landschap echt te ervaren. Wij raden u aan om minimaal 3 weken uit te trekken voor deze camperreis in West Australië, van Perth naar Broome. U zult namelijk circa 3.000 km rijden.

Excursies regelen we ook voor u

Duiken Australie West Australie Campers Down Under

Rijdt u in een 2WD camper dan kunt u een aantal bezienswaardigheden niet aandoen met uw camper vanwege de onverharde wegen. Vaak is het wel mogelijk om excursies er naar toe te boeken. Indien gewenst kan dat via ons. Denk ook aan duik- of snorkeltripjes, ook die kunnen wij voor u regelen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw aanvraag.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis langs de Westkust van Australië? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top