sydney - adelaide

routesuggestie

ROUTESUGGESTIE

SYDNEY-adelaide

De meeste mensen die voor het eerst naar Australië gaan, gaan naar de Oostkust: van Sydney naar Cairns of andersom. Maar daarna trekt de Zuidkust al snel: van Sydney via Melbourne naar Adelaide of andersom. Allereerst kunt u met gemak een paar dagen in Sydney verblijven. Als u daarna de camper ophaalt en zuidwaarts gaat reizen, rijdt u een prachtige kustroute helemaal tot aan Melbourne. Vervolgens zijn de 12 Apostles aan de Great Ocean Road een must-see. Daarna is een route door het binnenland een leuk alternatief. De Grampians is bijvoorbeeld een geweldig nationaal park om te bezoeken en Kangaroo Island is zeker ook aan te raden.

 

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis langs de Zuidkust op een rijtje.


Sydney Opera House     

sydney

genoeg te doen voor paar dagen

In Sydney kunt u met gemak een paar dagen verblijven. Het beroemde Sydney Opera House (iconisch voor Australië) en de Harbour Bridge wilt u natuurlijk gezien hebben. Sydney heeft ook mooie en gezellige wijken om doorheen te slenteren en te genieten van een hapje en een drankje. Of maak een prachtige wandeling langs de bekende stranden zoals Bondi en Coogee Beach. Uitgebreid shoppen, een bezoek aan de Royal Botanic Gardens of aan China Town, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.


Wilsons Promontory 
 

 

 

   

sydney - melbourne

prachtige kustlijn

Voordat u de lange kustroute gaat rijden, is het leuk om eerst een stuk binnenland te doen via Canberra en de Snowy Mountains (waar geskied wordt in de winter). Daarna komt u langs een aantal prachtige kustlijnen en natuurgebieden, voordat u aankomt in het gevarieerde Wilson's Promontory nationaal park, ook wel the Prom genoemd. Meer richting Melbourne is de pinguinparade op Philip Island een haast niet te missen attractie. Op het Mornington Peninsula vindt u weer heetwaterbronnen en kunt u bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen. 

 

En dan bereikt u Melbourne. Ook een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. U kunt er een aantal mooie stadswandelingen maken.


Great Ocean Road 12 Apostles 
 
   

melbourne - adelaide

great ocean road

Na Melbourne rijdt u richting de Great Ocean Road, ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis. De 12 Apostles zijn alom bekend en zeer veel gefotografeerd, maar er zijn legio andere mooie plekken langs de route. Daarna zouden wij u adviseren om naar Halls Gap te rijden voor een bezoek aan het ruige Grampians Nationaal Park. U kunt er geweldige wandelingen maken. Vanuit de Grampians kunt u op verschillende manier naar South Australia rijden. U kunt bijvoorbeeld de Naracoorte Caves gaan bekijken of een cruise maken op de Murray River, met 2500 km de langste rivier in Australië. En dan mag Kangaroo Island zeker niet op uw route ontbreken, vinden wij. De prachtige natuur, de zeehonden, de Remarkable Rocks, Little Sahara, de pelikanen. Trek er gerust 2 tot 3 dagen voor uit.

 

En dan kunt u via de prachtige Adelaide Hills naar Adelaide rijden om uw reis af te sluiten en uw camper in te leveren. Als u meer tijd heeft, is een bezoek aan het wijngebied de Barossa Valley en het Outback nationaal park de Flinders Ranges zeker het omrijden waard.


Britz Vista    

welke camper?

suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Apollo of Britz. Heeft u een wat ruimer budget dan is een 'bestelbus'-camper met toilet/douche van Britz, Maui of Mighty een hele goede keuze. Deze zijn er ook in een uitvoering met een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet.

 

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

 

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

 

Een overzicht van alle campers vindt u hier.


Maui camper    

hoe lang?

minimaal 4-5 weken

Als u van Sydney naar Adelaide wilt reizen of andersom, adviseren we u daar minimaal 4 tot 5 weken voor uit te trekken, exclusief een bezoek van een paar dagen aan Sydney. Het traject Sydney naar Melbourne kunt u makkelijk twee weken over doen en van Melbourne naar Adelaide ook. En dan hebben bijvoorbeeld de Barossa Valley of de Flinder Ranges nog niet meegerekend. Vergis u niet in de afstanden en in de keuzes die u moet maken. Als u langer de tijd heeft, is dat alleen maar mooi meegenomen. Dan kunt u bijvoorbeeld ook een stuk binnenland rijden of ergens wat langer blijven staan als u het bevalt.


Kangaroo Island Remarkable Rocks     

excursies

regelen wij ook voor u

Heeft u plannen om naar Kangaroo Island te gaan, 4WD te rijden in de Flinders Ranges of te zwemmen met dolfijnen in Mornington Peninsula? Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de exursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

 

Lees hier meer.

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

sydney - adelaide

 

Routesuggestie Sydney-Adelaide

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen