red centre

ROUTESUGGESTIE

ROUTESUGGESTIE

red centre

De meeste mensen die naar Australië gaan, gaan daar niet alleen voor het Red Centre heen. In de meeste gevallen combineert men het met een ander traject. U kunt een binnenlandse vlucht naar Alice Springs of Ayers nemen of er vanuit Darwin of Adelaide naar toe rijden. Evenals het Sydney Opera House is Ayers Rock natuurlijk ook een must-see. Maar het Red Centre biedt veel meer. U kunt er met gemak een week of langer verblijven.

 

Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis in het Red Centre op een rijtje.


Alice Springs     

alice springs

start van uw route

In Alice Springs kunt u zich prima een dag vermaken. De Royal Flying Doctors Service is leuk om te bezoeken, evenals de School of the Air, waar kinderen in afgelegen gebieden les krijgen via internet. Of maak kennis met de reptielen van de Outback in het Reptile Centre. Ook kunt u vanuit Alice Springs wandeltochten door de Outback maken.


West MacDonnell Ranges Ormiston Gorge 
 

 

 

   

alice springs - ayers rock

veel meer dan uluru

Bij het Red Centre denken veel mensen aan Uluru ofwel Ayers Rock. Maar er is zoveel meer prachtige natuur te zien tussen Alice Springs en Ayers Rock. Vanuit Alice Springs kunt u bijvoorbeeld 1 of 2 dagen naar het West MacDonnell Rangs National Park gaan. Een prachtig gebied, geweldig om doorheen te rijden en wandelingen te maken. Houd uw fotocamera gereed...

En de Kings Canyon (ofwel Watarrka National Park): de wandeling langs de rand van het ravijn is erg indrukwekkend. Vergeet ook zeker Kata Tjuta niet, een grote groep monolieten enkele tientallen kilometers van Uluru vandaan. Zeker de moeite waard!


Britz Safari Landcruiser    

welke camper?

suggesties

Met een beperkt budget en als u het geen bezwaar vindt als u geen toilet aan boord heeft, kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Apollo of Britz. Bedenk wel dat u dan ook geen airconditioning heeft als u stil staat. Het kan erg heet worden in het Red Centre... Heeft u een wat ruimer budget dan is een 'bestelbus'-camper met toilet/douche én airco van Britz, Maui of Mighty een hele goede keuze. Deze zijn er ook in een uitvoering met een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet.

 

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

 

Of huur een 4WD camper. Vooral in het Red Centre is dat een hele belevenis en u kunt een prachtige 'binnendoor'-route nemen naar de Kings Canyon, waar u met een 2WD  camper niet komt. 

 

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

 

Een overzicht van alle campers vindt u hier.


Uluru route    

hoe lang?

minimaal een week

Als u zelf met een camper rijdt, raden wij u aan minimaal een week uit te trekken voor het Red Centre. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is. U kunt ook een groepsexcursie met een bus of 4WD's boeken. Die duren korter, maar dat is natuurlijk een andere ervaring en er hangt ook een ander prijskaartje aan...


Red centre AAT Kings     

excursies

regelen wij ook voor u

Als u het Red Cente met een georganiseerde tour wilt zien, is het verstandig dat vooraf te boeken. Maar ook een dagexcursie vanuit bijvoorbeeld Alice Springs is natuurlijk mogelijk. We denken graag met u mee.

 

Lees hier meer.

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

red centre

 

Routesuggestie Red Centre

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen