skip to Main Content

De Australische keuken

Australiërs eten van oudsher veel vlees en houden van een goede Aussie barbie (barbecue). Over het hele land staan op picknickplaatsen en campings elektrische barbecues, die door een muntje in werking gesteld kunnen worden. Andere type Australische gerechten zijn ‘meat pies’ (vleespastei), visschotels en natuurlijk kangoeroe- en krokodillenvlees. De rest van de tegenwoordige keuken staat bekend om zijn kwaliteit, inventiviteit en verscheidenheid aan multiculturele invloeden.

A stubby and a white tea

De favoriete drank is bier. In elke staat krijgt u uw biertje in een ander glas, die overal anders genoemd worden. De fles heeft wel een standaardmaat, maar heet geen bottle, maar een ‘stubby’. Australië produceert ook zeer goede wijnen. Het meest bekend zijn de wijnen uit de Barossa Valley in South Australia en de Hunter Valley in New South Wales. En tenslotte wordt er in Australië veel thee gedronken, meestal met melk (‘white tea’). Als u thee zonder melk wilt (‘black tea’), kunt u daar beter specifiek naar vragen.

Back To Top