Ga naar hoofdinhoud

Uw camperreis op het Zuidereiland begint bijna altijd in Christchurch als u daar de camper ophaalt. Of in Picton als u met de camper van de ferry komt. We beschrijven uw reis op het Zuidereiland op hoofdlijnen vanuit Christchurch. Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis op het Zuidereiland op een rijtje.

Zuidereiland kaart

Start in Christchurch

Helaas zijn de gevolgen van de zware aardbeving uit 2011 nog behoorlijk zichtbaar in Christchurch.  De eens zo mooie kathedraal is nog steeds ingestort en veel gebouwen zijn nog gestut of verwoest. Er is nog veel geld nodig voor de herstelwerkzaamheden. Het is wel mooi om te zien hoe men de schouders eronder zet en het leven gewoon verder gaat.

Vanuit Christchurch is het Banks Peninsula echt een must-do met de camper! De rit naar het stadje Akaroa met Franse roots is prachtig. In Akaroa kun je mooie boottochten maken en de hector dolfijn zien, en prachtig wandelen.

Thermale baden en walvissen

Om walvissen en dolfijnen te zien gaat u het beste naar Kaikoura. Ook zeehonden ziet u volop op weg ernaartoe. Lees meer over de dieren in Nieuw-Zeeland. Iets meer het binnenland in ligt Hanmer Springs, waar u heerlijk een dagje kunt relaxen in de thermale baden en sauna’s. Als u via Picton richting Nelson rijdt, sla dan zeker de Marlborough Sounds niet over. Evenals in het Abel Tasman National Park kunt u er prachtige kanotochten  maken. De uitzichten langs de Queen Charlotte Drive met maar liefst 360 bochten over 35 km (!) zijn fantastisch. Het Abel Tasman park is een van de populairste wandelgebieden van het land. De beschutte baaien en gouden zandstranden, die overgaan in dichtbegroeide bossen, zijn dan ook een must-see.

Pancake rocks

Als u na het Abel Tasman park verder zuidwaarts rijdt, is de route langs de Buller rivier erg mooi om te rijden. U komt ook door een prachtig alpenlandschap met grote gletsjermeren. Uiteindelijk komt u bij het kleine kustplaatsje Punakaiki waar u de beroemde Pancake Rocks met de spuitgaten niet moet overslaan.

Blauwe meren en besneeuwde bergtoppen

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. U kunt er mooie wandelingen maken, maar vergeet geen trui en jas, ook in de zomer… De Fox gletsjer en de Franz Josef gletsjer kunt u met een gids bekijken of vanuit een helikopter. Helaas trekken de gletsjers steeds verder terug onder invloed van klimaatveranderingen. Een stuk verder komt u bij Lake Hawea en Lake Wanaka, twee prachtige diepblauwe meren. Als u van avontuur houdt, is het gezellige Queenstown een must-do. Een hoop adrenaline opwekkende activiteiten kunnen hier worden beoefend. Overigens kunt u uw camperreis ook in Queenstown eindigen als u wilt. Maui, Britz, Mighty en Jucy zijn verhuurders die hier gevestigd zijn.

Fjorden, meren en bergen

Milford Sound Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Milford Sound

Fiordland National Park is het grootste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Een aantal must-sees trekt vele bezoekers naar dit spectaculaire landschap: Lake Te Anau en de Te Anau grotten, de Milford Sound en de Bowen Falls, en de Doubtful Sound. Maar veel andere gebieden zijn hier ontoegankelijk. Als u verder rijdt richting de oostkant van het eiland, komt u nog langs de Catlins, alweer een prachtig natuurgebied met onder meer versteende bomen in het Petrified Forest.

Studenten, albatrossen en pinguïns

Dunedin is de moeite waard om even te stoppen. Het is een gezellige studentenstad met mooie gebouwen en kerken, de steilste straat ter wereld en een werkelijk prachtig treinstation. Bezoek vervolgens het Otago Peninsula waar u albatrossen, zeeleeuwen, aalscholvers en pinguïns kunt spotten. De weg over het schiereiland is erg mooi maar rijd wel voorzichtig. Er schijnt hier elke week 1 auto het water in te gaan…

Welke camper: suggesties

Heeft u een beperkt budget en vindt u het geen bezwaar als u geen toilet aan boord heeft? Dan kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Apollo. Bedenk wel dat u het dan niet is toegestaan om vrij te kamperen. U zukt dan elke avond naar een camping moeten gaan. Voor ‘wildkamperen’ heeft u een zogenaamde ‘certified self-contained’ camper nodig met toilet en afvalwatertank. Dan heeft u minimaal de Britz Hitop nodig. Of neem een ‘bestelbus’-camper met toilet/douche én verwarming van Britz, Maui of Mighty. Deze zijn er ook in een uitvoering met een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet.

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

4WD camper’s zijn niet te huur in  Nieuw-Zeeland. Simpelweg omdat het niet nodig is. Natuurlijk zijn er wel gravelwegen, maar die leiden bijvoorbeeld naar boerderijen waar u als toerist niet komt. Alle plekken die u wilt bezoeken op uw rondreis op het Zuidereiland, zijn prima bereikbaar met uw 2WD camper.

Britz Frontier
Apollo Hitop Nieuw-Zeeland

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Minimaal anderhalf tot twee weken

Een deel van onze klanten bezoekt beide eilanden in drie tot vier weken waarvan ze circa twee weken op het Zuidereiland blijven. Maar we hebben ook klanten die kiezen voor alleen het Zuidereiland en hier meer tijd voor nemen. Of langer dan vier weken naar Nieuw-Zeeland gaan en dus voor beide eilanden meer tijd nemen.

Excursies regelen we ook voor u

Een meerdaagse wandeltocht op het prachtige Banks Peninsula ten zuiden van Christchurch, een kano-excursie in het Abel Tasman park, een boottocht met overnachting door de Milford Sound of bijvoorbeeld een helikoptervlucht boven de Franz Josef gletsjer. Alles kan vooraf door ons geregeld worden als u wilt.  Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis op het Zuiderereiland van Nieuw Zeeland (eventueel in combinatie met het Noordereiland)? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top