skip to Main Content

wanneer boeken voor Nieuw-Zeeland?

Last minute tarieven voor Nieuw-Zeeland zijn er niet. Niet voor huurcampers, maar ook niet voor vliegtickets. Wanneer kunt u dan het beste uw reis naar Nieuw-Zeeland gaan boeken?

BOEKEN VAN UW VLUCHTEN

Vluchten kunt u pas boeken vanaf circa 11 maanden vóór de terugreis. Dus stel u wilt van bijvoorbeeld begin februari tot eind maart op reis. Dan kunt u pas eind april van het jaar ervóór uw tickets gaan regelen.

Is het dan verstandig ook direct vanaf 11 maanden van tevoren uw vluchten te boeken? Of kunt u beter wachten? Dat is lastig te zeggen. Als u in een hoogseizoenperiode gaat reizen (dus bijvoorbeeld december/januari in Nieuw-Zeeland), dan is het verstandig uw tickets echt op tijd te regelen. Vaak beginnen de prijzen al op een hoog niveau. Naarmate er meer stoelen geboekt worden, stijgen de prijzen daarna al snel verder. Voor een laag- of middenseizoenperiode is dit minder van toepassing. Dan kunt u bijvoorbeeld op verschillende momenten kijken wat de tickets kosten. Als de prijs en de tijden u bevallen, dan adviseren we u te boeken.

UW CAMPER REGELEN

Britz Nieuw-Zeeland

Kort seizoen

Nieuw-Zeeland heeft een relatief kort seizoen: vanaf oktober (lente) begint het drukker te worden. Dan volgt de zomer van december tot en met februari, wat echt de drukste en duurste maanden zijn. Maart en april zijn de nazomermaanden, het begin van de herfst. Vanaf mei loopt de toeristenstroom sterk terug.

Het gevolg van dat korte seizoen is dat camperverhuurders hun omzet moeten maken in circa een half jaar. Dat betekent dat huurprijzen in de regel hoger liggen dan in bijvoorbeeld Australië waar het gehele jaar door campers verhuurd worden.

Flexibele huurtarieven

Daarnaast hanteren de meeste verhuurders een zogenaamd flextarief. Dat is een flexibel tarief dat elke week op basis van vraag en aanbod wordt vastgesteld en dus kan variëren per week. Een flextarief is in de meeste gevallen geldig van maandag t/m zondag (Nieuw-Zeelandse tijd). In het algemeen geldt: hoe eerder u een camper boekt, hoe voordeliger het voor u is. Immers, hoe later u de camper boekt, hoe lager de beschikbaarheid zal zijn. En des te hoger is uw huurprijs. Het verschil tussen het laagste tarief (minimaal 6 maanden van tevoren) en het hoogste tarief kan oplopen tot meer dan 60%!

Ons advies: zo vroeg mogelijk boeken

Tenslotte raakt de campervloot in Nieuw-Zeeland relatief snel uitverkocht, zeker voor de maanden december t/m februari. Dus wilt u de zekerheid hebben dat u de camper van uw voorkeur voor een goede prijs kan boeken? Probeer het dan zo vroeg mogelijk te regelen. Campers Down Under boekt zeer geregeld al een camper voordat de vliegtickets kunnen worden geboekt.

BESTE REISTIJD IN NIEUW-ZEELAND

Meer weten over wat de beste reistijd is in Nieuw-Zeeland? Is dat de lente, zomer of de herfst? Lees meer over de beste reistijd.

Back To Top