Ga naar hoofdinhoud

Uw camperreis op het Noordereiland begint bijna altijd in Auckland waar u de camper ophaalt. Of in Wellington als u met de camper vanaf de ferry komt. We beschrijven een route voor uw reis op het Noordereiland op hoofdlijnen vanaf Auckland naar Wellington. Nadat u bij Campers Down Under heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een reis op het Noordereiland op een rijtje.

Noordereiland kaart

Start in Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het gebied bestaat uit meerdere steden en districten en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners, wat een derde is van de hele bevolking van Nieuw-Zeeland. U kunt er prima een paar dagen blijven. De stad zelf is leuk met de winkels, restaurants en historische gebouwen in de Waterfront. Maak een rondvaart in de haven of ontdek de eilanden van de Hauraki Gulf. De 328 m hoge Sky Tower is de hoogste toren van het zuidelijk halfrond. De vier observatiedekken beiden een uitzicht van zo’n 80 km.

Richting de Bay of Islands

Bay of Islands Noordereiland Nieuw-Zeeland

De prachtige en subtropisch aandoende Bay of Islands met het heerlijke klimaat en zo’n 150 eilanden kan een prima plek zijn om een paar dagen te relaxen aan het einde van uw reis. U kunt er onder meer vissen, diverse watersporten beoefenen, zwemmen met dolfijnen en paardrijden. Hier begon ook de Europese kolonisatie van Nieuw-Zeeland.

Op weg ernaar toe vindt u zowel aan de west- als aan de oostzijde ten noorden van Auckland veel mooie plekken om te stoppen. Zo is er bijvoorbeeld het Waipoua Forest Park met zijn schitterende Kauribomen die tussen de 1000 en 2000 jaar oud zijn. De grootste Kauriboom, de Tane Mahuta, is 51,5 m hoog en heeft een omtrek van maar liefst 14 meter. Of fotografeer de meest fotogenieke watervallen van Nieuw-Zeeland, de Whangarei Falls. En als u toch zover noordelijk bent, is Ninety Mile Beach met een bus een must-do (al is het strand werkelijk maar 55 mijl ofwel circa 90 km lang).

Coromandel en het vulkanische midden

Coromandel Peninsula heeft een prachtige kustroute om te rijden. Cathedral Cove en Hot Water beach zijn must-sees. Hier kunt u zelf een geneeskrachtig bad graven op het strand.

Het vulkanische midden van het Noordereiland vinden wij persoonlijk prachtig en fascinerend. Het gebied tussen White Island en Ruapehu is verreweg het meest actieve van de 5 vulkanische regio’s op het Noordereiland. De borrelende modderpoelen, de hete poelen, de vulkanisch gekleurde gesteenten: het verveelt nooit. Bezoek zeker Rotorua, Wai-O-Tapu Thermal Wonderland en Orakei Korako. Maar er zijn veel meer mooie plekken waar u bijvoorbeeld een thermometer meekrijgt om de grondtemperatuur te meten. Temperaturen van tegen de 100 graden zijn geen uitzondering!

Coromandel Peninsula Noordereiland
NZ Rotorua

Gisborne en Napier

Voordat u afzakt zuidwaarts, kunt u in het oosten Gisborne bezoeken. Het is de meest oostelijke stad van Nieuw-Zeeland en het ligt dicht bij de datumgrens. Napier is een prachtige stad met art-deco gebouwen. In de buurt vindt u ook Cape Kidnappers, bekend vanwege de kolonie van 15.000 Jan-van-Genten.

Mount Taranaki en de Tongariro Crossing

NZ Whangaui

Als u oversteekt naar de andere kant van het Noordereiland komt u bij de Whanganui River, waar u via een prachtige route langs kunt rijden.

Aan de zuidkant van Lake Taupo ligt het Tongariro National Park met de beste dagwandeling van Nieuw-Zeeland: de Tongariro Crossing. Deze voert langs prachtige kratermeren en drie actieve vulkanen: Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe. Egmont National Park met de slapende vulkaan Mount Taranaki is een van de meest toegankelijke nationale parken met maar liefst 140 km aan wandelroutes. Mount Ruapehu is de hoogste en permanent besneeuwde berg op het Noordereiland. Rond de berg liggen 8 gletsjers. Door erupties in 1995 en 1996 werd het meer in de krater geleegd. Sindsdien is de berg voor skiërs gesloten.

Wellington

In Wellington neemt u de ferry naar het Zuidereiland. Maar in de stad kunt u zich prima een dag vermaken. Neem zeker de Cable Car naar boven en wandel via de botanische tuinen naar beneden. Het (gratis) Te Papa museum is zeker ook de moeite waard.

Wellington

Welke camper: suggesties

Heeft u een beperkt budget en vindt u het geen bezwaar als u geen toilet aan boord heeft? Dan kunt u prima uit de voeten met de makkelijk te rijden Hitop camper van bijvoorbeeld Apollo. Bedenk wel dat het dan niet is toegestaan om vrij te kamperen. U zult dan elke avond naar een camping moeten gaan. Voor ‘wildkamperen’ heeft u een zogenaamde ‘certified self-contained’ camper nodig met toilet en afvalwatertank.  Dan heeft u minimaal de Britz Hitop nodig. Of neem een ‘bestelbus’-camper met toilet/douche én verwarming van bijvoorbeeld Britz, Maui of Mighty. Deze zijn er ook in een uitvoering met een extra zitje voorin en ze zijn goed verzekerd en compleet.

Voor gezinnen zijn er de campers met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine. U heeft de keuze uit vier- en zespersoonsuitvoeringen met vaste bedden of niet.

4WD camper’s zijn niet te huur in  Nieuw-Zeeland. Simpelweg omdat het niet nodig is. Natuurlijk zijn er wel gravelwegen, maar die leiden bijvoorbeeld naar boerderijen waar u als toerist niet komt. Alle plekken die u wilt bezoeken op uw rondreis op het Noordereiland, zijn prima bereikbaar met uw 2WD camper.

Britz Frontier
Apollo Hitop Nieuw-Zeeland

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Minimaal anderhalf tot twee weken

Een deel van onze klanten bezoekt beide eilanden in drie tot vier weken waarvan ze circa 1,5 tot 2 weken op het Noordereiland blijven. Maar we hebben ook klanten die kiezen voor alleen het Noordereiland en hier meer tijd voor nemen. Of langer dan vier weken naar Nieuw-Zeeland gaan en dus voor beide eilanden meer tijd nemen.

Excursies regelen we ook voor u

Een boottocht door de Bay of Islands, een dagtour naar het schiereiland Coromandel, een ‘Lord of the Rings’ Hobbiton-tour over de filmset of bijvoorbeeld een Waiheke Island wijnproeverij. Alles kan vooraf door ons geregeld worden als u wilt.  Misschien wilt u vooral flexibel zijn en uw excursies ter plekke regelen. Maar voor veel klanten die hun reis graag plannen of wanneer het handig is dit vooraf te boeken vanwege het hoogseizoen, regelen we de excursies vooraf bij het boeken van de reis. We denken graag met u mee.

Lees hier meer.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze camperreis op het Noordereiland van Nieuw Zeeland (eventueel in combinatie met het Zuidereiland)? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Tag cloud

Volg ons op Facebook

Social media

Onze zekerheden

logo-sgr-white-background
Logo Calamiteitenfonds
Logo Aussie Specialist
Logo 100% Pure New Zealand

Andere bestemmingen

Campers Amerika
Logo Campers Canada

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top