skip to Main Content

Verder weg kan bijna niet

Nieuw-Zeeland is een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Het ligt 1.600 km ten oosten van Australië en 12.000 km van Amsterdam. Het bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere, en is ongeveer even groot als Japan of Groot-Brittannië. Tweederde van de bevolking van meer dan 4 miljoen leeft op het Noordereiland waarvan iets meer dan een miljoen in en rondom Auckland.

Net als Australiërs zijn Nieuw-Zeelanders gezellige, informele mensen. Ze delen hun land met plezier met bezoekers en staan hulpbehoevende toeristen graag te woord.

Flora

De flora varieert van eeuwenoude kauribossen in Northland op het Noordereiland, met daartussen een mengeling van subtropische planten, tot struikgewassen in het hele land, tot beemdgras en struiken die de intense kou, hitte, droogte en wind in het Alpenlandschap verdragen.

Fauna

Nieuw-Zeeland kent slechts twee landzoogdieren (allebei vleermuizen), maar voor de kusten komen veel zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen voor. Loopvogels, hagedissen, reuzenslakken en primitieve kikkers zijn uniek voor Nieuw-Zeeland dat zo lang geïsoleerd gebied is geweest. Er zijn veel bijzondere vogelsoorten die door de afwezigheid van roofdieren de noodzaak zijn verloren om te vliegen. Er zijn geen gevaarlijke dieren, ook geen giftige slangen.

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top