skip to Main Content

Hokey pokey ijs

De Nieuw-Zeelandse keuken wordt wel ‘Pacific Rim’ genoemd, vanwege de invloed van Europa, Azië, Polynesië, en de Maori. Het lamsvlees van de ruim 50 miljoen schapen is wereldberoemd. En er wordt natuurlijk ook veel vis gegeten uit de wateren rondom het land. Ook voor groente, fruit en zuivel zijn de omstandigheden uitstekend, wat een constante hoge kwaliteit garandeert. Probeer eens de kumara, een zoete aardappel en een traditioneel bestanddeel van een Maorimaaltijd. Of de inheemse fruitsoorten zoals de feijoa (ananasguave) of hokey-pokey ijs (vanille-ijs met brokken caramel erin). Of pavlova-taart als nagerecht.

Typisch voor Nieuw-Zeeland (en Australië) zijn de ‘bring-your-own’-restaurants. Deze restaurant hebben geen drankvergunning. U kunt dus gewoon uw eigen fles wijn meenemen.

Heerlijke wijnen én koffie

Traditioneel is Nieuw-Zeeland een land van bierdrinkers met bieren als Lion Red, Steinlager en Canterbury Draught, maar de afgelopen dertig jaar is wijn steeds populairder geworden. Er worden zeer smaakvolle, eersteklas wijnen gemaakt. En van de verschillende fruitsoorten worden heerlijke sappen gemaakt.

U kunt in Nieuw-Zeeland ook heerlijke koffie drinken. Er heerst een echte koffiecultuur waar op veel plekken door een barista koffie van echte bonen wordt gemaakt. Er wordt niet zoveel koffie gedronken als in Nederland, maar de koffie is wel van uitstekende kwaliteit.

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief met relevante informatie over campers en reistips.    Back To Top