praktische informatie

nieuw-zeeland

Verder weg kan bijna niet...

Prachtig Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Het ligt 1.600 km ten oosten van Australië en 12.000 km van Amsterdam. Het bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere, en is ongeveer even groot als Japan of Groot-Brittannië. Tweederde van de bevolking van meer dan 4 miljoen leeft op het Noordereiland waarvan iets meer dan een miljoen in en rondom Auckland.

 

Net als Australiërs zijn Nieuw-Zeelanders gezellige, informele mensen. Ze delen hun land met plezier met bezoekers en staan hulpbehoevende toeristen graag te woord.


   

Geweldig natuurschoon

Diverse landschappen

Het overgrote deel van de bezoekers van Nieuw-Zeeland komt voor het natuurschoon: het diverse landschap loopt uiteen van bergen, meren, rivieren, stranden, heuvels en vlakten tot vulkanen, regenwouden en fjorden. De Nieuw-Zeelandse Alpen strekken zich over vrijwel de gehele lengte van het Zuidereiland uit, met 233 pieken hoger dan 2.300 m. De oostzijde van de Alpen is droog  en grotendeels onbegroeid, terwijl het aan de Westkust veel regent. Daar zijn veel indrukwekkende bossen, meren, bergen en gletsjers. En dat alles op een betrekkelijk klein oppervlak.

 

De landschappen leveren dan ook meer dan genoeg inspiratie op voor uw reis!


Flora

Eeuwenoude bossen

De flora varieert van eeuwenoude kauribossen in Northland op het Noordereiland, met daartussen een mengeling van subtropische planten, tot struikgewassen in het hele land, tot beemdgras en struiken die de intense kou, hitte, droogte en wind in het Alpenlandschap verdragen.

   

   

Fauna

Zeeleeuwen en vogels

Nieuw-Zeeland kent slechts twee landzoogdieren (allebei vleermuizen), maar voor de kusten komen veel zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen voor. Loopvogels, hagedissen, reuzenslakken en primitieve kikkers zijn uniek voor Nieuw-Zeeland dat zo lang geïsoleerd gebied is geweest. Er zijn veel bijzondere vogelsoorten die door de afwezigheid van roofdieren de noodzaak zijn verloren om te vliegen. Er zijn geen gevaarlijke dieren, ook geen giftige slangen.


Eten

Hokey-pokey ijs

De Nieuw-Zeelandse keuken wordt wel ‘Pacific Rim’ genoemd, vanwege de invloed van Europa, Azië, Polynesië, en de Maori. Het lamsvlees van de ruim 50 miljoen schapen is wereldberoemd. En er wordt natuurlijk ook veel vis gegeten uit de wateren rondom het land. Ook voor groente, fruit en zuivel zijn de omstandigheden uitstekend, wat een constante hoge kwaliteit garandeert. Probeer eens de kumara, een zoete aardappel en een traditioneel bestanddeel van een Maorimaaltijd. Of de inheemse fruitsoorten zoals de feijoa (ananasguave) of hokey-pokey ijs (vanille-ijs met brokken caramel erin).

    Hokey Pokey ijs

   

Drinken

Heerlijke wijnen

Traditioneel is Nieuw-Zeeland een land van bierdrinkers met bieren als Lion Red, Steinlager en Canterbury Draught, maar de afgelopen dertig jaar is wijn steeds populairder geworden. Er worden zeer smaakvolle, eersteklas wijnen gemaakt. En van de verschillende fruitsoorten worden heerlijke sappen gemaakt.


camper huren nieuw zeeland

Interesse in camperhuur?

Zin gekregen om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Lees meer over het huren van een camper in Nieuw-Zeeland

    Campers Apollo

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen