met kinderen

australië

ideaal voor kinderen

g'day little mates!

Al vanaf dat de kinderen 8 maanden waren, reizen wij met onze kinderen met de camper. Australië is daar zeer geschikt voor. De prachtige stranden, de dieren en de natuur, de ruimte in overvloed en de vele buitenactiviteiten maken het een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Ze vermaken zich prima op de vaak kindvriendelijke campings, uitgestrekte stranden, in de speeltuinen onderweg en met het spotten van dieren zoals vogels, kangoeroes en koala’s. En wat dacht u van een kampeerplek waar het is toegestaan om een kampvuur te stoken? Bijna alle kinderen vinden het reizen in Australië fantastisch.


     

MAAK HET HAALBAAR

HULP BIJ UW PLANNING

U komt waarschijnlijk niet elk jaar in Australië. Wij merken dat dan verleidelijk is om veel te gaan zien en doen in de relatief korte tijd die u heeft. Maar de meeste kinderen beleven er weinig plezier aan als ze alleen maar in de camper moeten zitten. Wij helpen u graag met het maken van een haalbare planning die het voor iedereen aantrekkelijk maakt. Na boeking ontvangt u bovendien gedetailleerde routes op maat met afstanden, bezienswaardigheden (ook voor de kinderen) en tips. Kijk hier voor een voorbeeldroute.


     

westerse voorzieningen

jonge kinderen

In de meeste restaurants zijn kinderen welkom en wordt er vaak een speciaal kindermenu aangeboden, hoewel u bij duurdere gelegenheden beter wel even van tevoren kunt bellen. 

Grote warenhuizen, musea e.d. beschikken meestal over een ruimte waar baby’s gevoed en verschoond kunnen worden. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruik maken van kortingen op vliegtickets, trein-, bus- en bootkaartjes.

 

In de camper zijn kinderen jonger dan 7 jaar verplicht in een autostoeltje te zitten. Bij alle camperverhuurders kan een autostoeltje gereserveerd worden, dit is echter niet bij alle verhuurders gratis en het is niet mogelijk bij alle typen campers. Vraag ernaar bij de aanvraag van uw offerte.

 

Australië is een westers land waarin het aanbod aan producten vergelijkbaar is aan Nederland. Luiers, babymelkpoeder, potjes babyvoeding en dergelijke zijn goed verkrijgbaar al zal u soms tijdelijk moeten overstappen op een ander merk. Dus als u iets vergeten bent: no worries!


     

wat te doen

met kinderen

Prachtige dierentuinen en wildparken, leuke musea, vele buitenactiviteiten en kindvriendelijke horeca maken Australië tot een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Een paar tips:

 • Bushwandelingen, paardrijden en andere sportieve activiteiten
 • De Australische stranden
 • Leren door zelf te doen in musea in bijvoorbeeld Sydney en Canberra
 • De Gold Coast in Queensland is het mekka van de Australische attractieparken, maar ook elders zijn deze te vinden
 • Een rit met een stoomtrein in bijvoorbeeld Victoria
 • Dierentuinen (elke grote stad heeft er een), wildparken en aquaria
 • Ziekenhuis voor wilde koala’s in Port Macquarie, 400 kilometer boven Sydney
 • Brugbeklimmen in Sydney: voor de klim naar de top van 134 meter 's werelds grootste stalen boogbrug voor Sydney’s Opera House moet je tien jaar zijn. En per twee kinderen moet er minimaal één volwassen begeleider mee. Hoogtevrees? Met hulp van speciaal getrainde begeleiders kunt u eindelijk van uw hoogtevrees af komen.

 

Wij helpen u graag bij het plannen van uw reis en geven u tips voor kinderactiviteiten in uw persoonlijke route die u ontvangt na boeking.


     

oppassen

een paar adviezen

 • Leer uw kinderen op te passen voor spinnen, kwallen, slangen, bijen, wespen, mieren, dingo’s en reuzenpadden. Ze zitten in afgelegen gebieden of rond poelen.
 • Kangoeroes zijn schuw en vallen alleen aan als ze in het nauw gedreven worden, maar ze komen wel op het voedsel van een barbecue of picknick af en zijn soms erg nieuwsgierig.
 • Speelgoed dat ’s nachts buiten heeft gelegen, moet grondig worden gecontroleerd op spinnen en andere gevaarlijke beesten.
 • De zonkracht is Down Under veel sterker dan in Nederland. Voor kleine kinderen is een UV-beschermend badpakje wellicht een goede aanschaf.

Zoek een camper

in australië of nieuw-zeeland

Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan hier uw gegevens in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Ik wil een reisvoor- stel aanvragen

 

aanvragen