skip to Main Content

—– Laatste update: 19 januari 2021 —–

Campers Down Under krijgt begrijpelijkerwijs veel vragen van klanten over de impact van het Coronavirus op hun reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen van reizigers.  Er is helaas nog steeds veel onzekerheid en onduidelijkheid. We doen ons best om deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Op 19 maart 2020 hebben zowel Australië als Nieuw-Zeeland tijdelijk de grenzen gesloten. Het gevolg is dat momenteel alle vluchten voor januari, februari en soms ook al maart 2021 geannuleerd worden door de luchtvaartmaatschappijen. Wij zijn momenteel volop bezig om boekingen te verplaatsen naar latere data. We verzoeken u voorlopig alleen contact met ons op te nemen als uw reis in februari of maart 2021 aanvangt en u wilt omboeken. Wij zien ons genoodzaakt om klanten die binnen nu en 31 maart a.s. vertrekken, voorrang te geven in de afhandeling van hun vraag. Als uw vertrekdatum na 31 maart a.s. is, verzoeken we u vriendelijk nog even af te wachten, daar uw vliegtickets waarschijnlijk nog niet geannuleerd zijn. Als dit wel het geval is, verzoeken we u wel contact met ons op te nemen. Wanneer u nog geen vliegtickets had geboekt maar wel een camper, en uw reis start vóór 31 maart 2021, dan kunt u contact met ons opnemen.

Mag ik nog reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert classificaties die aangeven hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode in de afbeelding van het landkaartje. De kleuren geven u een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. Bij groen is er geen veiligheidsrisico, geel wil zeggen dat er een risico is en dat waakzaamheid verstandig is, bij oranje wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen en bij rood is er een zeer ernstig risico en is het reisadvies negatief.

Voor Australië en Nieuw-Zeeland is de kleurcode momenteel oranje. Dat wil zeggen dat wordt geadviseerd niet noodzakelijke reizen uit te stellen. Beide landen hebben per 19 maart 2020 besloten de grenzen te sluiten voor niet-ingezetenen. Voor beide landen is op dit moment is nog onduidelijk tot wanneer deze maatregel van kracht zal blijven.

Welke reisbeperkingen zijn er voor Australië en Nieuw-Zeeland?

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland hebben per 19 maart 2020 besloten de grenzen te sluiten voor alle niet-ingezetenen. Beide landen hebben de grenzen voorlopig voor onbepaalde tijd gesloten, maar de overheden beoordelen periodiek de genomen maatregelen. Nieuw-Zeeland is al een behoorlijke tijd coronavrij en voor Australië is het aantal besmettingen zeer klein en geïsoleerd. De overheden hanteren een stappenplan voor versoepeling van de maatregelen. Binnen de landen mogen inwoners weer reizen en in Nieuw-Zeeland is eigenlijk alles weer toegestaan wat voorheen ook toegestaan was. Er worden momenteel concrete plannen gemaakt om het vliegverkeer tussen Australië en Nieuw-Zeeland en in de Pacific weer op gang te brengen. Daarna volgen landen die het virus onder controle hebben. Harde tijdslijnen zijn er echter niet. Na elke stap worden de gevolgen beoordeeld en neemt men een beslissing over de volgende stap. Net zoals dat in Nederland gebeurt. Het gevolg is in elk geval dat u op dit moment tot nader order niet naar Australië of Nieuw-Zeeland kunt reizen.

Check de actuele stand van zaken voor Australië

Check de actuele stand van zaken voor Nieuw-Zeeland

Check de maatregelen per staat

Wat gebeurt er als mijn reis niet door kan gaan?

Als uw reis niet door kan gaan, ontvangt u van ons een tegoedvoucher (coronavoucher) met dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U kunt de reis dan zonder wijzigingskosten op een later moment alsnog maken en uw reissom is gegarandeerd. Mochten bepaalde reisonderdelen duurder zijn omdat u bijvoorbeeld in een ander seizoen gaat reizen, dan betaalt u natuurlijk wel het prijsverschil. Indien uw reisonderdelen zonder annuleringskosten opzegbaar zijn bij onze leveranciers, kunnen we u (als u wilt) een voucher aanbieden met een vrije keuze voor uw nieuwe reis. We kunnen ook een reis voor u boeken in Amerika, Canada en maar liefst 20 landen in Europa. Op dit moment kunnen we een tegoedvoucher met SGR-dekking uitgeven tot 31 maart 2021 met een uiterlijke startdatum van uw reis op 30 april 2021.

Waarom een voucher?

Indien u uw camper en/of vluchten via Campers Down Under geboekt heeft, kunt u contact met ons opnemen zodra we weten waar we aan toe zijn qua reisdata. Dan gaan we voor u na wat de consequenties zijn van het omboeken van de reis en op welk moment het omboeken daadwerkelijk mogelijk is.

We kunnen uw onrust niet wegnemen, maar zullen uiteraard ons uiterste best doen om met u mee te denken en eventuele kosten zo beperkt mogelijk te houden. Zodat u zoveel mogelijk onbezorgd op reis kunt gaan, mogelijk op een later moment.

Zodra er geen negatief reisadvies (code oranje of rood) van toepassing is voor Australië en Nieuw-Zeeland, kunt u niet kosteloos uw reis annuleren. Dan gelden de reguliere annuleringskosten volgens onze Algemene Voorwaarden. U kunt wél uw reis zonder wijzigingskosten verplaatsen naar latere data. De voorwaarden en data voor wanneer dat kan, verschillen per camperverhuurder en luchtvaartmaatschappij. We informeren u graag voor uw specifieke situatie wat de voorwaarden zijn.

Daarnaast willen we u erop wijzen dat de mogelijkheden om kosteloos te annuleren sterk zullen afhangen van de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Hiervoor verwijzen we naar het Verbond van Verzekeraars. We adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar.

Campers Down Under handelt alleen n.a.v. berichtgeving en besluiten van officiële kanalen zoals overheden, het RIVM, de SGR en onze leveranciers. Wij kunnen niet vooruitlopen op beslissingen die nog niet genomen zijn.

Kan ik beter wachten met het boeken van een reis?

Deze vraag is begrijpelijk, maar ons inziens is er geen reden om te wachten met boeken van uw reis. Nu vaccinaties wereldwijd gestart zijn en er internationaal gesproken wordt door regeringsleiders over de hervatting van reizen, is er gelukkig weer licht aan het eind van de tunnel. Gezien de enorme omvang van Australië en de lage bevolkingsdichtheid op de meeste locaties tijdens uw reis is de kans op besmetting in het land bovendien minimaal. En Nieuw-Zeeland is al geruime tijd helemaal coronavrij!  Reisplannen voor beide landen hebben meestal betrekking op een reis in de verdere toekomst, dus zorg dat u dit op tijd regelt.

Prijzen tot en met maart 2022 zijn al bekend. Laat u vooral niet weerhouden om al voor later in 2021 of zelfs het voorjaar van 2022 te boeken! De tarieven zijn nu nog laag en u profiteert van de hoogste vroegboekkortingen.

Back To Top